STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 Schutterij:
   - Algemene informatie
   - Historie
   - Kroniek
   - OLS impressie
   - Samenstelling
   - Uitslagen
   - H. Kantersbeker en Ere-kruis
 Koningsschieten:
   - Huidige ambtdrager
   - Historie
 Jeugdschieten:
   - Jeugdschieten luchtbuks
   - Uitslagen wintercompetitie
 
 Fotogallerij
 Kinjer OLS
 Links
   KONINGSCHIETEN 2023 SCHUTTERIJ
 


Op zondag 24 september was het jaarlijkse Koningschieten. Via Oolderveste is de schutterij naar de Heilige Micha√ęl kerk gegaan waar het Percussion Orchestra Ool de dienst muzikaal heeft begeleid. Na afloop heeft de schutterij een groet gebracht aan de overleden leden op het kerkhof achter de kerk.

Na een korte stop bij Aetkefee De biecht werd de weg vervolgd naar Café Kanters voor de gebruikelijk lunch. Na de middag de weg vervolgd naar het huis van het Koningspaar aan de Broekstraat in Ool. Nadat de Bieleman de weg vrij had gemaakt heeft de schutterij op uitnodiging van het Koningspaar wij nog enkele drankjes genuttigd. Onderweg naar de Tump is de schutterij nog kort gestopt bij Oolderhof waar de zon lekker scheen op het terras.

Uiteindelijk is de schutterij aangekomen bij de Tump waar het Koningschieten geopend werd. Wethouder Felix van Ballegooij gaf een korte toespraak en loste samen met het Koningspaar en de voorzitter een openingsschot. Aansluitend begonnen de schietwedstrijden. Dit jaar heeft Antoinette Poulussen-van Herten zich tot Koningin van de schutterij geschoten. Bij de jeugd werd Sjuul Smeets jeugdkoningin en Lucas Claassen jeugdkoning en burger koning werd Mohamed Foujay.

Volledig fotoverslag...
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 april 2024