STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 Schutterij:
   - Algemene informatie
   - Historie
   - Kroniek
   - OLS impressie
   - Samenstelling
   - Uitslagen
   - H. Kantersbeker en Ere-kruis
 Koningsschieten:
   - Huidige ambtdrager
   - Historie
 Jeugdschieten:
   - Jeugdschieten luchtbuks
   - Uitslagen wintercompetitie
 
 Fotogallerij
 Kinjer OLS
 Links
   JEUGD SCHIETEN SCHUTTERIJ
 


Naar aanleiding van het Kinjersjöttefees georganiseerd in 2009, is de schutterij gestart met luchtbuksschieten voor de jeugd. Hiermee worden schuttersactiviteiten geboden voor de jeugd om hen op deze manier ook al bij de schutterij te laten betrekken naast de muziekactiviteiten.

Sinds 2010 is er tijdens de bondsschuttersfeesten gestart met wedstrijden met luchtbuksschieten voor de jeugd. Bij deze wedstrijden heeft de jeugd van de schutterij verschillende prijzen behaald.

Naast de wedstrijden op de bondsschuttersfeesten houdt de schutterij in het winterseizoen ook wedstrijden met de luchtbuks tussen de jeugd en senioren van de schutterij. Tijdens deze wedstrijden worden drietallen samengesteld met minimaal 1 jeuglid en 1 volwassene. De individuele score aan het einde van een zestal wedstrijden bepaalt de winnaar van de wintercompetitie luchtbuksschieten.

Verder is er iedere zaterdag is er tussen 18.00 en 19.30 oefenen met de luchtbuks in schutterslokaal "de Tump". Tijdens het schieten wordt er geoefend op punten op een minihark. Kinderen vanaf 7/8 jaar zijn van harte welkom om mee te mogen schieten tijdens dit oefenschieten.

Hieronder enkele foto's van het luchtbuksschieten van de jeugd tijdens het jaarlijkse Koningsschieten en tijdens wedstrijden van de wintercompetitie:
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 juli 2024