STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 Informatie
 Historie
 Samenstelling orkest
 Jaarlijkse activiteiten
    - Algemene beschrijving
    - Verslag
   INFORMATIE PERCUSION ORCHESTRA
 


Het Percussion Orchestra Ool werd oorspronkelijke gevormd door een 25-tal spelende leden die voornamelijk binnen de eigen vereniging zijn opgeleid. Hun leeftijd varieert van 12 tot 60 jaar. Er is voortdurend een aantal leerlingen in opleiding. Alle spelers en speelsters zijn pure amateurs.

De leiding van de drumband en later dit orkest was sinds 1968 bij Pierre Schreurs, die slagwerk studeerde aan het Maastrichts Conservatorium. Vervolgens heeft het orkest onder leiding gestaan van Paul Schrader, Eric Gherardi en Roy Dirks. Het hele jaar repeteert het orkest intensief voor het aantal concerten dat gedurende het gehele jaar op het programma staat. Die concerten worden gegeven in zowel binnen- als buitenland. Zo was het orkest al eens te gast in Parijs en gaf zij in 1989 een spectaculair concert bij de afsluiting van het Europees Jaar van het Milieu in Brussel.

Bij de samenstelling van het repertoire schuwt dit percussion-orkest geen enkel werk of muzikaal experiment. Vooral daarom weet dit orkest bekende arrangeurs en componisten aan te zetten tot het schrijven van exclusief repertoire. Op die wijze kwam ook de succesvolle samenwerking tot stand met de bekende Belgische jazzmusicus en componist Eddy House. Die samenwerking leidde in 1989 tot de opnamen - in de vermaarde studio Sterbaut te Gent - voor een, inmiddels veelgeprezen EP. In 2003, het jubileumjaar van de schutterij, bracht het orkest een CD uit met de naam Music.

Voor het musiceren wordt gebruik gemaakt van onder andere: xylofoons, marimba's, vibrafoons, concertpauken, grote trom, tenor- en concert-trommen, bongo's en conga's.
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 april 2024