STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
KINJER-SJÖTTEFEES
   KINJER-SJÖTTEFEES 2009
 

Scholenproject Herten

Op maandag 20 en dinsdag 21 april 2009 is op beide basisscholen in Herten een uniek scholenproject van start gegaan. Het doel van dit project is de waarde van het Limburgse Schutterswezen als Cultuur-Historisch erfgoed op de kinderen overbrengen. Het unieke van dit project is niet alleen de gezamenlijke aanpak door de twee basisscholen; de schutterijen van Ool en Merum dragen hieraan eveneens een groot deel bij.Het project heeft als titel "SCHUTTERIJ, GEEF ACHT". De opening werd verzorgd door een afvaardiging van de beide schutterijen, vooraf gegaan door leerling-tamboers. Na de muzikale intocht werd met een presentatie en videobeelden aan de kinderen uitgelegd, wat ze in de komende tijd kunnen verwachten. Dit werd met veel interesse gevolgd.Klik hier voor meer foto's in de foto gallerij.

De bovenbouwgroepen zullen ieder een schutterij gaan vormen. Hiervoor moet in de komende weken veel werk verzet worden. Nog deze week starten ze met het ontwerpen van uniformen en instrumenten. Na de vakantie worden deze ontwerpen uitgevoerd tijdens de handvaardigheid lessen. Ook zal er geoefend worden in het musiceren en marcheren. Het schieten (windbuks) krijgt eveneens de nodige aandacht.

Als hoogtepunt en afsluiting van dit scholenproject word een KINJER-SJÖTTEFEES gehouden op 12 JUNI, op de Sjöttewei van De Tump in Ool. Tijdens een optocht zullen de kinderen het resultaat van alle inspanning tonen. Ook zal er een echt defilé worden gehouden, waar iedere groep een Yell ten gehore brengt. Op de Sjöttewei vindt naast de schietwedstrijd ook een beoordeling van de koningsparen, Marketentsters, Vaandels etc. door een heuse jury plaats. De groep die de hoogste waardering van hun school in de wacht sleept, mag deelnemen aan het KINjER-OLS in Neer op donderdag 25 juni. Alle ouders, opa's, oma's , familie, kennissen en overige belangstellenden worden uitgenodigd om dit spektakel bij te wonen, zodat er voldoende waardering voor de geleverde prestatie is. Tot ziens op het KINJER-SJÖTTEFEES op 12 juni bij De Tump.
 
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 18 juni 2024