STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 Informatie
 Historie
 Uitslagen
 Jaarlijkse activiteiten
    - Algemene beschrijving
    - Verslag
   HISTORIE DRUMBAND
 

In de begin jaren van de schutterij was er nog geen muzikale begeleiding. In 1953 sluiten 3 trommelaars zich aan bij de schutterij. De trommelaars begeleiden de schutterij enkele malen per jaar bij de schuttersfeesten.

In de jaren zestig groeit de groep onder begeleiding van Michel van Dooren, de dirigent van fanfare Sint Cecilia, uit naar een beginnend klaroenkorps. Als Michel er in 1967 mee ophoudt, wordt er gezocht naar opvolger die de leiding over de drumband overneemt. Pierre Schreurs wordt gevraagd de leiding op zich te nemen en zorgt dat er nieuw leven wordt geblazen in de drumband.

Onder leiding van Pierre Schreurs gaat de drumband zich niet verder richting klaroenkorps ontwikkelen maar worden er steeds meer elementen van percussie toegevoegd. In 1974 neemt de drumband deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade waarbij een 2de prijs wordt behaald. Op 16 mei 1976 neemt de drumband deel aan de nationale titelstrijd in Breda waarbij ze in de tweede divisie de titel behaald met een punten aantal van 215,5 punten.

Op 15 juli 1978 marcheert de gehele schutterij mee met te drumband tijdens het WMC te Kerkrade. Onder supervisie van tambour-maître H. Hendrikx en instructeur Pierre Schreurs wordt de eerste prijs behaald in de derde divisie met 98 punten.


Deelname schutterij tijdens WMC te Kerkrade in 1978


De jaren daarop volgend experimenteert de drumband met steeds meer instrumenten zoals gitaar, blokfluit en diverse soorten slaginstrumenten. In het voorjaar wordt de band omgevormd naar een percussiegroep. De schutterij houdt een grote loterij met flinke prijzen. Met de opbrengst van de loterij worden onder ander voor de schutterij een generaalsuniform, een kanon en tevens slagwerkinstrumenten voor de nieuwe percussiongroep aangeschaft. Een groot gedeelte van de leden van de percussiongroep blijft nog wel actief in de drumband die nog altijd de schutterij begeleidt tijdens schuttersfeesten en ander optredens.
 
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 april 2024