STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONINGSSCHIETEN 2022 SCHUTTERIJ
 


Zondag 25 september stond in het teken van ons jaarlijkse Koningsschieten. s‚Äô Ochtends vertrokken vanaf onze schuttersaccommodatie op weg naar de Micha√ęlkerk in Herten en werd de Heilig Mis opgeluisterd met een optreden van percussion groep o.l.v. Niels Verkoelen.

Na het bezoek aan het kerkhof om de overleden leden te eren werd er vertrokken naar de eerste tussenstop bij café de Biecht. Vervolgens werd de weg vervolgd naar ons clublokaal café Kanters om daar aan de smakelijk verzorgde Koningsbrunch deel te nemen.

Na deze brunch werd met een rondgang door Ool het Koningspaar "thuis" af gehaald aan de Broekstraat. Daar konden enkele drankjes genuttigd worden voordat we naar onze laatste tussenstop de Oolderhof konden gaan. Om ongeveer 15.30 uur keerden we weer terug bij ons schutterslokaal "de Tump‚ÄĚ, waar het koningsschieten werd geopend door onder andere de Deken.

Na de openingsschoten kon de strijd los barsten voor de verschillende koningstitels. Als eerst waren de titels bekend bij de jeugd met de luchtbuks bij de jongens ging de titel naar Daan Wackers en vervolgens bij de meisjes naar Emma Faessen. Intussen was ook het burger koningsschieten begonnen en daarbij werd de vogel afgeschoten door Els Poulussen.

Daarna kon de wedstrijd starten voor de leden van de schutterij voor de Koningstitel. Uiteindelijk wist in deze spannende wedstrijd Wilbert Poulussen de vogel af te schieten en is daarmee voor de tweede keer de koning van de schutterij.

Na de huldiging en installatie van alle koningen was er nog een gezellig samenzijn in ons schutterslokaal.

Volledig fotoverslag...
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 06 november 2023