STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONINGSCHIETEN 2019 SCHUTTERIJ
 


Op zondag 15 september 2019 werd door de schutterij het jaarlijks Koningsschieten gehouden. 's Morgens werd vanuit schutterslokaal de Tump vertrokken naar de kerk voor het bijwonen van de H. mis. Deze mis werd muzikaal opgeluisterd door Percussion Orchestra Ool onder leiding van Roy Derix.

Na afloop van de mis werd d.m.v. kanonschoten een ere-groet gebracht aan onze overleden leden. Bij café Hendriks werd vervolgens een korte pauze ingelast alvorens de naar Ool werd vertrokken. Bij clublokaal café Kanters werd door de vereniging deelgenomen aan een de koningsbrunch. Na afloop van de brunch werd het ons koningspaar Lon en Twan Poulussen thuis afgehaald, waarbij de route gedeeltelijk per huifkar werd afgelegd. Vervolgens werd er een korte stop bij Oolderhof gehouden alvorens naar het schutterslokaal de Tump te vertrekken.

Na de openingswoorden van Beschermheer Michiel Smals en kapelaan DÖlle, werden de volgende jubilarissen gehuldigd: Rianne Thomassen en Twan Poulussen voor een 15 jarig lidmaatschap van de LBT, Wilbert Poulussen en Bert Leenen voor hun 40 jarig lidmaatschap en Agnes Roumen met het 50 jarig lidmaatschap van de schutterij. Tevens krijg aftredend voorzitter Wilbert Poulussen nog een zilveren Michaël speld voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en voorzitterschap van de schutterij.

Vervolgens konden de wedstrijden beginnen van het koningsschieten. Josien Kierkels is de nieuwe koningin is daarmee voor de tweede keer schutterskoningin van de schutterij. Bij het jeugdschieten met de luchtbuks ging de titel jeugdkoning naar Joeri Evers en jeugdkoningin naar Zoë van Vlodrop. Bij de burgers werd de titel gewonnen door Marijn Ophelders.

Volledig fotoverslag...
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 april 2024