STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONINGSCHIETEN 2017 SCHUTTERIJ
 


Op zondag 17 september werd het jaarlijks Koningsschieten gehouden. 's Morgens werd vanuit schuttersolkaal de Tump vertrokken naar de kerk voor het bijwonen van de H. mis. Deze mis werd muzikaal opgeluisterd door Percussion Orchestra Ool onder leiding van Roy Derix.

Na afloop van de mis werd d.m.v. kanonschoten een ere groet gebracht aan onze overleden leden. Bij café Hendriks werd vervolgens een korte pauze ingelast alvorens de tocht naar Ool weer aanvaard werd. Bij clublokaal café Kanters werd door de vereniging deelgenomen aan een de koningsbrunch. Na afloop van de brunch vertrok de schutterij richting de Broekstraat in Ool voor het afhalen van ons koningspaar Twan Poulussen en Josien Kierkels. Vervolgens werd er een korte stop bij Oolderhof gehouden alvorens naar het schutterslokaal de vertrekken.

Na de openingswoorden van voorzitter Wilbert Poulussen was het tijd om de jubilarissen van de schutterij te huldigen. Bij deze huldiging was ook OLS Federatie president Ger Koopmans aanwezig om de 70-jarige jubilarissen de bijbehorende medaile op te spelden. Er werden drie jubilarissen geguldigd die 70 jaar lid zijn van de schutterij: Pierre Evers, Thei Vergoossen en Tjeu Helwegen. Daarnaast waren en drie jubilarissen 60 jaar lid: Thei van Vlodrop, Jan van Vlodrop en Wiel Vossen. Ook werden er twee jubilarissen gehuldigd die 40 jaar lid zijn van de schutterij: Ton Beckers en Christien Helwegen-Scheijvens.

Vervolgens konden de wedstrijden beginnen van het koningsschieten. Lonneke Faessen-Hanewald is de nieuwe koning(in) van de schutterij, bij het jeugdschieten met de luchtbuks ging de titel jeugdkoning naar Daan van Cruchten en jeugdkoningin naar Célin Schroeten. Els Poulussen won de titel bij de burgers.

Volledig fotoverslag...
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 18 juni 2024