STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONINGSCHIETEN 2016 SCHUTTERIJ
 


Dit jaar werd voor het eerst het Koningsschieten niet meer gehouden op Hemelvaartsdag maar op zondag 18 september. 's Morgens werd vanuit de Tump vertrokken naar de kerk voor het bijwonen van de H. mis. Deze mis werd muzikaal opgeluisterd door Percussion Orchestra Ool onder leiding van Paul Schrader.

Na afloop van de mis werd een d.m.v. kanonschoten een ere groet gebracht aan onze overleden leden. Bij café Hendriks werd vervolgens een korte pauze ingelast alvorens de tocht naar Ool weer aanvaard werd. Hierbij werd het koningspaar met een koets vervoerd door naar het clublokaal café Kanters en werd door de gehele vereniging deelgenomen aan een de koningsbrunch. Na afloop van de brunch vertrok de schutterij in de huifkar naar Herten voor het afhalen van ons koningspaar Gerard en Anita Verkooijen. Bij de terugkomst in Ool was er nog een korte stop bij Oolderhof alvorens naar het schutterslokaal de vertrekken.

Na de openingswoorden van voorzitter Wilbert Poulussen konden de wedstrijden beginnen van het koningsschieten en rond 18.30 uur waren alle koningen bekend. Twan Poulussen is de nieuwe koning van de schutterij, bij het jeugdschieten met de luchtbuks ging de titel jeugdkoningin naar Fenna van Rijt en jeugdkoning naar Brian Metten. Gerrit van Dongen heeft zich net als in 2015 tot burgerkoning geschoten.

Fotoverslag...
   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 18 juni 2024