STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONINGSCHIETEN 2015 SCHUTTERIJ
 


14 mei Hemelvaartsdag stond ook dit jaar weer in het teken van ons jaarlijks koningsschieten. Om 9.30 uur werd vanuit de Tump vertrokken naar de kerk voor het bijwonen van de H. mis. Deze mis werd muzikaal opgeluisterd door ons eigen Percussion Orchestra Ool onder leiding van Eric Gherardi.

Na afloop van de mis werd een d.m.v. kanonschoten een ere groet gebracht aan onze overleden leden. Bij café Hendriks werd vervolgens een korte pauze ingelast alvorens de tocht naar Ool weer aanvaard werd. Bij clublokaal café Kanters werd door de gehele vereniging deelgenomen aan een goed verzorgde en lekkere brunch. Na afloop van de brunch vertrok de schutterij in de huifkar naar Merum voor het afhalen van ons koningspaar Josien Kierkels en Twan Poulussen. Bij de terugkomst in Ool stonden de kinderen van het kinjer OLS te wachten om in optocht mee te lopen naar de Tump. Maar voordat we naar de Tump gingen was er nog een korte stop bij Oolderhof.

Na de openingswoorden van voorzitter Wilbert Poulussen werd voor de eerste keer de Har Helwegen trofee uitgereikt. Christien Helwegen reikte deze trofee uit aan winnaar Erik Vogels. Vervolgens werd onze nieuwe polo officieel overhandigd aan onze beschermheer Dhr. Michiel Smals.

Tevens werden onze 4 jubilarissen gehuldigd die allen 40 jaar lid zijn. De jubilarissen zij: Leo van herten, Harry Vossen, Henk Verheesen en Leon Verboeket. 's Avonds werd ook Martijn Vossen gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap.

Na de huldiging konden de wedstrijden beginnen van het koningsschieten en rond 19.00 uur waren alle koningen bekend. Gerard Verkooijen is de nieuwe koning van de schutterij, bij het jeugdschieten met de luchtbuks ging de titel jeugdkoningin naar Nikki Hodzelmans en jeugdkoning naar Joeri de Vreese. Gerrit van Dongen heeft zich tot burgerkoning geschoten.

Klik hier voor een fotoverslag van de dag.

Fotoverslag van Cord Beckmann...Burgerkoning en KoningJeugdkoningin en Jeugdkoning


   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 18 juni 2024