STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONING 2010 SCHUTTERIJ
 

Donderdag 13 mei organiseerde schutterij St. Michaël haar traditionele Koningschieten. Bij de schutters ging de titel naar Gerard Verkooijen. Bij het jeugdschieten is Julia Verboeket koningin en Jordy Verkooijen koning geworden.

Klik hier voor een fotoverslag van de dag.koningen/-koningin 2010


Om 7.00 uur werden in de gemeenschap Herten op diverse kanonschoten gelost, dit was het teken dat er die dag iets speciaal stond te gebeuren. Rond de klok van 9.30 uur verzamelden zich de leden van de schutterij voor de gebruikelijke schuttersmis, welke werd opgeluisterd door ons eigen Percussion orkest. Een schitterende mis welke door pastoor-deken Merks werd opgedragen voor de levende en overleden leden van schutterij St. Michaël. Na deze H. Mis is er traditioneel het bezoek aan het kerkhof om een groet te brengen aan onze overleden leden. Aansluitend werd er een bezoek gebracht aan café Hendriks.

Rond de klok van 12.00 uur werd vervolgens koers gezet richting clublokaal, waar een schitterende brunch op ons stond te wachten. Na de brunch werd het weer serieus en moesten we de koning met zijn koningin gaan afhalen. Hier moesten we de langste optocht uit de geschiedenis van de Oolder schutterij lopen om weer bij het huidige koningspaar te komen. Nadat de reserve Bielemannen de obstakels hadden verwijderd was er tijd voor een verfrissing, helaas werkte het weer niet mee en was het eigenlijk te koud voor een buitenactiviteit.

Aansluitend zijn we met de schutterij richting Oolderhof gegaan alwaar het buiten al een paar graden warmer was en binnen een zeer behaaglijke temperatuur was. Onder het genot van enkele consumpties, die ons door Jan en Rosalie werden aangeboden, konden we onze weg vervolgen richting ons eigen home, de Tump. Vermeldenswaardig is ook dat een zes-tal jeugdleden de schutterij de gehele dag in de optocht begeleid hebben.

Hierna werd de weg vervolgd naar schutterslokaal de Tump. Hier waren de genodigden al gearriveerd en kon vice voorzitter Wilbert Poulussen het feest openen. Na enkele toespraken kon het feest eindelijk beginnen.

Bij de jeugdleden (jongens) was het Jordy Verkooijen die met 46 schoten de vogel naar beneden liet tuimelen en voor 2010 de jeugd koning van de Oolder schutterij is. Bij de jeugd (meisjes) was het Julia Verboeket die met 170 schoten de titel jeugd koningin behaalde.

Met een zeer spannende wedstrijd waren toen alle ogen gericht op de wedstrijd "Weam weard keuning bij de grote". Hier was het Gerard Verkooijen die met een welgemikt schot de vogel naar beneden wist te halen. Uniek is het feit te noemen dat vader en zoon Verkooijen het koningschap voor 2010-2011 voor zich op eisen. Rond de klok van 20.00 uur was het onze vice voorzitter die de diverse koningen kon installeren. Het was er lang en uiterst gezellig in de Tump.

   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 juli 2024