STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONING 2009 SCHUTTERIJ
 

Donderdag 21 mei organiseerde schutterij St. Michaël haar traditionele Koningschieten. Klik hier voor een fotoverslag van de dag (opent in nieuw scherm). In alle vroegte werden de mensen uit onze gemeenschap gewekt middels de bekende saluut schoten van het kanon "de Tiny". Rond de klok van 10.00 uur was de gehele schutterij met veel aanhang bij de plechtige H. Mis, welke mede werd opgeluisterd door het kerkelijk dames koor, welke een speciale H. Mis hadden ingestudeerd en onze eigen percussion groep. Pastoor Merkx deed er nog een schepje bovenop door deze H. Mis steil vol op te dragen. Na de plechtige H. Mis werd er een bezoek gebracht naar het kerkhof.Aansluitend was het in vol ornaat terug gaan naar ons clublokaal. Met het warme weer werden er enkele "rust" altaren bezocht en dat werd door de aanwezige leden erg gewaardeerd. Onze dames serveerden een geweldige lunch in ons clublokaal de Tump en aansluitend was het weer op pad gaan naar onze koning en koningin. De gebruikelijke taferelen speelden zich ook hier weer af. De Bielemannen moesten er aan te pas komen om de weg vrij te maken voor men kennis kon maken met de huistap installatie van de familie van Vlodrop. Ook hier werden de droge kelen wederom gesmeerd en aansluitend werd er toch nog een bezoek gebracht naar het clublokaal.

Rond de klok van 15.45 uur arriveerden het gehele gezelschap aan de Tump. Hier waren de genodigden al aanwezig en kon vice voorzitter Wilbert Poulussen de aanwezigen toespreken. Pastoor Merkx met kapelaan Turlings waren ook te gast op het Koningschieten maar moesten het speel tijdig verlaten i.v.m. andere verplichtingen. De heer Michiel Smals sprak lovende woorden voor de schutterij die met haar nieuwe aanpak en i.s.w. haar zustervereniging St. Anna en de beide basis scholen toch heel wat los aan het maken in de Hertense gemeenschap.

Rond de klok van vier uur werd er een begin gemaakt met de wedstrijden om de diverse Koningstitels. Na een spannende strijd werd er bij de jeugd Bart Verboeket en Jana Eggels, koning en koningin van de schutterij.


Jeugdkoning / -koningin 2009-2010


Bij de burgers was het de heer Bert Tobben die met een welgemikt schot de vogel naar beneden wist te halen. Bij de schutterij was de spanning te snijden.


Burgerkoning 2009-2010


De geoefende schutters wisten de vogel al vrij snel aan het "wankelen" te brengen en het was dan ook dat John Metsemakers onze clublokaalhouder de vogel met een wel gemikt schot en met een windvlaag de vogel op de "knieën" wist te krijgen. Feest, groot feest in Ool. Eigenlijk een feest met hoofdletter. Rond de klok van 20.00 uur was het dan ook een eer voor onze vice voorzitter om de nieuwe koningen voor het jaar 2009-2010 te installeren. Hierna was er de gebruikelijke after party in de Tump. Deze was het hoogte punt van de dag.


Koning 2009-2010


   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 juli 2024