STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   KONING 2008 SCHUTTERIJ
 

Op Hemelvaartsdag organiseerde de schutterij haar traditioneel Koningschieten. De dag begon met een fraaie H. Mis die werd mede opgeluisterd door ons eigen percussion orchestra. Na deze H. Mis bracht de schutterij een bezoek aan het kerkhof om de overleden leden te gedenken. Hierna begon de schutterij aan een tocht door het dorp op weg naar ons clublokaal. Een welkome rust pauze. Aansluitend wordt een bezoek gebracht naar onze eigen clublokaal "de Tump". Hier aangekomen was er een geweldige brunche klaar gezet door ons dames comité.
Tocht door het dorp


Het middag programma kon beginnen en met forse trip naar Herten. Bij het huis van onze huidige Koning werd de weg vrijgemaakt door onze bielemannen en na het nuttigen van enkele consumpties kon de schutterij, met een tussenstop, haar weg met Koningspaar vervolgen naar onze schietaccommodatie "De Tump".

Na de gebruikelijke openingsceremonie werden door de genodigden de eerste schoten gelost en kon men aan de wedstrijd voor de genodigden en burgers beginnen. Na een lange strijd was het uiteindelijk Gerrit van Dongen die de vogel afschoot. Gerrit die lid is van onze zustervereniging mag zich voor een jaar lang de Burger Koning van Ool noemen.

Aansluitend was het de wedstrijd voor de leden van de schutterij. Na een 7-tal schietronden was het uiteindelijk Tim van Vlodrop die de vogel, met hulp van een beetje wind, naar beneden liet komen. Om 20.00 uur was het onze vice voorzitter die de burgerkoning en onze nieuwe koning met zijn vriendin Eva kon installeren als het nieuwe koningspaar 2008-2009. Veel gelukwensen viel het nieuwe paar ten deel en dat het in "de Tump" een feest was tot in de kleine uren.


Koningspaar 2008


   © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 14 april 2024