STARTPAGINA |  ACTIVITEITEN |  SCHUTTERIJ |  DRUMBAND |  PERCUSSION ORCHESTRA |  SPONSORS / V.O.S. |  CONTACT
MENU
 
 Archief
 
 
 
 
 
 
 
   ACTUEEL ARCHIEF
 


2024
11 mei 2024 - Ere-kruis schieten.

Zaterdag 11 mei is er voor de leden van de schutterij de schietwedstrijd om het Ere-kruis gehouden. Bij de jeugd was er een gedeelde derde plaats voor Fleur Hoeijmakers en Lars van der Velden met 23 rake schoten. Na kaveling was er met 25 rake schoten een tweede plaats voor Giel Hoeijmakers en met 30 rake schoten werd het Ere-kruis gewonnen door Jessica Nguyen.

Bij de wedstrijd van volwassenen is een derde plaats werd behaald door Léon Verboeket met 15 rake schoten, met 16 rake schoten was er een tweede plaats door Antionette Poulussen-van Herten en met 18 rake schoten werd Bert Leenen de winnaar van het Ere-kruis.

Volledige resultaten...14 april 2024 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool.
Zondag 14 april was de laatste wedstrijd van deze wintercompetitie luchtbuks van de MLSB voor de jeugd, gehouden in ons eigen schutterslokaal de Tump. Bij de B-drietallen werd met 58 rake schoten een mooie eerste plaats behaald door het drietal: Nuria, Lucas en Giel. Volledige resultaten...
13 april 2024 - H. Kantersbekerschieten.
Op zaterdag 13 april werd het jaarlijks H. Kantersbekerschieten gehouden voor de leden van de schutterij. Bij de jeugd is de beker gewonnen door Fleur Hoeijmakers met 25 rake schoten. Bij de wedstrijd van volwassenen is een derde plaats werd behaald door Daan van Cruchten, met 66 rake schoten was er een tweede plaats door Antionette Poulussen-van Herten en met 67 rake schoten werd Erik Vogels voor de tweede jaar op rij winnaar van de H. Kantersbeker. Bij het drietalschieten was de winst voor het team: Ronald, Erik en Melvin. Volledige resultaten...

 6 april 2024 - Opening schietseizoen.
Zaterdag 6 april zijn we onder zonnige omstandigheden weer gestart met het nieuwe (buiten)seizoen. De schutterij is voor eerst dit seizoen buiten gaan oefenen met de de OLS buks en voor de jeugd was er funschieten met verschillende soorten schietactiviteiten.

 17 maart 2024 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool.
Op zondag 17 maart heeft de schutterij met in totaal 8 drietallen deelgenomen aan de vierde wedstrijd van de wintercompetitie van de MLSB voor de jeugd, gehouden in ons eigen schutterslokaal de Tump. Bij de A-drietallen was er een mooie eerste plaats voor het drietal: Jessica, Sjuul en Melissa met 60 rake schoten (geen enkele misser). Bij de B-drietallen werden alle prijzen behaald door drietallen van de schutterij. Met 59 rake schoten was er een eerste plaats voor drietal: Nuria, Lars en Fleur, een tweede plaats voor het drietal Joes, Omaimo en Maya met 55 rake schoten en een met 54 rake schoten derde plaats voor het drietal: Giel, Nada en Timo.

 


 15 en 16 maart 2024 - NL-Doet.
Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart hebben leden van de schutterij zich ingezet voor de NL-Doet actie bij ons schutterslokaal de Tump. Op beide dagen hebben we een gedeeltelijke verzakte bestrating vervangen en tevens een put aangebracht om voor een betere afwatering te zorgen op ons terrein. Foto verslag...
25 februari 2024 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Herkenbosch.
Op zondag 25 februari heeft de schutterij met 5 drietallen deelgenomen aan de derde wedstrijd van de wintercompetitie van de MLSB voor de jeugd in Herkenbosch. Bij de B-drietallen was er met 42 rake schoten een mooie tweede plaats voor het drietal bestaande uit jeugd die meedoet aan het Kinjer-OLS: Kjell, Timo en Joes. Bij de A-drietallen was er ook nog een mooie vierde plaats voor het drietal: Jessica, Fleur en Sjuul met 43 rake schoten.

21 januari 2024 - Jan van Herten - bevordering tot officier van de Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.
Op deze dag vond de jaarlijkse investituur plaats van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Schuttersvriend, bestuurslid en Ere-Secretaris Jan van Herten is tijdens deze plechtigheid bevorderd tot officier van de Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. In de avond kreeg Jan een receptie aangeboden in de Lange Sjtal van Café Kanters. De schutterij heeft samen met de drumband een serenade aangeboden.

 
2023
10 december 2023 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Heel.
Zondag 10 december werd de tweede luchtbuks wedstrijd gehouden van de wintercompetitie van de MLSB voor de jeugd in Heel. Helaas hadden we niet genoeg deelnemers om met een drietal aan de wedstrijd te beginnen. Melissa heeft daarom in een gemengd drietal meegeschoten met jeugdschutters van Herkenbosch. Dit B-drietal heeft met 58 rake schoten een mooie tweede plaats behaald.

2 december 2023 - Wintercompetitie luchtbuks.
Zaterdag 2 december hebben we voor de leden van de schutterij weer eerste luchtbuks wedstrijd van de wintercompetitie. Hierbij wordt er in gemengde drietallen geschoten met volwassen en jeugdleden. De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal: Hubert, Bert en Marc. Volledige resultaten...


1 december 2023 - Jan van Herten benoeming tot Ere-Secretaris.
Vrijdag 1 december heeft in De Tump de najaarsvergadering plaatsgevonden. Als een van de laatste agenda punten was het voorstel van het bestuur om Jan van Herten te benoemen tot Ere-Secretaris. Tijdens de huldiging van de jubilarissen op zaterdag 28 oktober jl. is Jan onderscheiden voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Van deze 60 jaar is Jan 50 jaar secretaris geweest van de schutterij, een taak die inmiddels is overgedragen aan Bert Leenen. Het bestuur was van mening dat deze geweldige inzet van Jan erkend diende te worden middels de benoeming tot Ere-Secreatris.

Jan ontving uit handen van de voorzitter een oorkonde van zijn benoeming en kreeg namens het bestuur een smakelijk kado aangeboden met bijbehorende felicitaties.
5 november 2023 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Thorn.
Op zondag 5 november was er weer de eerste luchtbuks wedstrijd van de wintercompetitie van de MLSB voor de jeugd en deze werd gehouden in Thorn. Met 38 behaalde punten moest het B-drietal Nuria, Lucas en Lars kavelen, waarbij ze nog een mooie vierde plaats hebben behaald.


28 oktober 2023 - Jubileumreceptie met huldiging jubilarissen.
Vanwege de Coronapandemie heeft de huldiging van onze jubilarissen de afgelopen jaren helaas niet plaats kunnen vinden. Normaal gesproken word dit gedaan tijdens het jaarlijkse Koningschieten, maar gezien het grote aantal jubilarissen werden alle jubilarissen samen in het zonnetje te zetten tijdens een feestelijke huldiging. Deze receptie vondt plaats op zaterdagavond 28 oktober in De Tump in Ool en er was bijzondere aandacht voor een drietal jubilarissen.

Jan van Herten - 60 jaar. Van deze 60 jaar is hij maar liefst 50 jaar secretaris geweest van de schutterij. Jan was schutterskoning in 1969/1978/1993/1999, bestuurslid van de Midden Limburgse Schutters Bond tot 2022 en benoemd tot erebestuurslid. Jan is onderscheiden met: 25/40/50 jaar lid van de OLS Federatie, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, Schutbroeder van het kapitel van de Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus, Gouden ere-medaille van de OLS Federatie.

Har Helwegen - 70 jaar. Jarenlang heeft Har meegelopen als geweerdrager en was schutterskoning in 1981. Har is onderscheiden met: 25/40/50/60 jaar lid van de OLS Federatie.

Jac Naus - 70 jaar. Oud-commandant en huidig reserve-commandant, invaller bij het A-zestal dat in 1975 het OLS heeft gewonnen Jac is onderscheiden met: 25/40/50/60 jaar lid van de OLS Federatie, Ere-lid OLS Federatie, Schutbroeder van het kapitel van de Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus, Gouden ere-medaille van de OLS Federatie.

Fotoverslag...


 
28 Oktober 2023 - Jubileumreceptie met huldiging jubilarissen.
Vanwege de Coronapandemie heeft de huldiging van onze jubilarissen de afgelopen jaren helaas niet plaats kunnen vinden. Normaal gesproken word dit gedaan tijdens het jaarlijkse Koningschieten, maar gezien het grote aantal jubilarissen heeft het bestuur ervoor gekozen om alle jubilarissen samen in het zonnetje te zetten tijdens een feestelijke huldiging. Deze receptie zal plaatsvinden op zaterdagavond 28 oktober in De Tump in Ool.

24 september 2023 - Koningsschieten.
Zondag 24 september heeft de schutterij weer haar jaarlijkse Koningsschieten gehouden. Dit jaar heeft Antoinette Poulussen-van Herten zich tot Koningin van de schutterij geschoten. Bij de jeugd werd Sjuul Smeets jeugdkoningin en Lucas Claassen jeugdkoning en burger koning werd Mohamed Foujay.

Verslag...

Fotoverslag...


 September 2023 - Rabo Clubsupport.
Tot en met 26 september is het weer mogelijkheid voor leden van de Rabobank om te stemmen voor Rabo Clubsupport. Ook dit jaar doet de schutterij mee aan Rabo ClubSupport om financiële ondersteuning te kunnen krijgen, voor onder andere nieuwe muziekstukken voor de drumband. Kijk voor meer informatie op: www.raboclubsupport.nl. Alvast dank voor uw stem op Schutterij Sint Michaël Ool, elke stem is geld waard! Kunnen wij rekenen op die van jou?

9 september 2023 - Persoonlijk kampioenschap MLSB - Wessem.
Op zaterdag 9 september hebben 5 schutters van de schutterij deelgenomen aan het Persoonlijk kampioenschap van de MLSB gehouden in Wessem. In de eerst ronde moesten de schutters 3 keer 6 punten van 1,5 bij 1,5 schieten. Helaas vielen bij deze ronde 4 schutters al af. Na een lange (wacht)pauze kon alleen Erik Vogels in de A-klasse doorgaan op de kleine punten van 1 bij 1, maar miste hij echter bij het tweede schot. Resultaten...


3 september 2023 - Bondsschuttersfeest Herkenbosch.
Zondag 3 september heeft de schutterij deelgenomen aan het laatste bondsschuttersfeest van dit jaar gehouden in Herkenbosch, waarbij we de volgende mooie resultaten hebben behaald: een eerste plaats voor Brian in de solistenwedstrijd vierde divisie, een tweede plaats bij beste bordjesdrager voor Melissa. Bij het luchtbuks schieten voor de jeugd werd na kaveling een derde plaats behaald voor het B-drietal: Sjuul, Emma en Melissa. Het schieten bij de volwassenen leverde na kaveling een vijfde plaats voor het A zestal en een zesde plaats voor het C-zestal. Resultaten...


 8 juli 2023 - Drietalschieten jeugd OLS Born.
Op zaterdag 8 juli heeft de schutterij met een jeugd drietal deelgenomen aan de luchtbukswedstrijd op het OLS in Born. Ons drietal: Sjuul, Fleur en Melissa kon met 34 rake schoten net niet meedoen aan de kaveling voor de prijzen. Met dit resultaat is toch een hele mooie vijfde plaats behaald, waar we als schutterij trots op kunnen zijn.

2 juli 2023 - OLS Born.
Zondag 2 juli heeft de schutterij deelgenomen aan het OLS gehouden in Born. 's Morgens waren we met de bus van ons clublokaal Café Kanters vertrokken, om vervolgens deel te nemen aan de optocht de bijwedstrijden (solist Brian en koningspaar Wilbert en Antoinette) en uiteindelijk de schietwedstrijd. Tijdens de optocht werd er een mooie tiende plaats behaald door inval vaandeldrager Twan en bij de solisten wedstrijd een vijfde plaats door Brian. Bij de schietwedstrijd werd er in de eerste korpsronde een verkeerd bölke geraakt waardoor het A-zestal niet verder kon gaan met deze strijd. Resultaten...

Aanstaande zaterdag 8 juli zal de schutterij op het OLS nog wel deelnemen met een drietal aan luchtbukswedstrijd voor de jeugd.27 juni 2023 - Kinjer-OLS Born.
Op dinsdag 27 juni hebben leden van de schutterij groep 6 van de Hubertusschool Herten begeleid op het Kinjer-OLS gehouden in Born. Tijdens de optocht en het defilé werd er een mooie eerste plaats behaald voor commandant Kaya en tambourmaitre Arhaan. Tevens was er een mooie tweede plaats voor bordjesdrager Ziza. Resultaten...

Fotoverslag...11 juni 2023 - Bondsschuttersfeest Neer.
Zondag 11 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het bondsschuttersfeest gehouden in Neer. Bij de luchtbuks wedstrijd voor de jeugd werd er met 41 punten een mooie tweede plaats behaald bij de B-drietallen door: Jessica, Sjuul en Melissa. Tevens was er in de optocht met 180 punten een tweede plaats voor beste commandant en met 186 punten een tweede plaats voor beste defilé. Volledige resultaten...

21 mei 2023 - Dekenaal schuttersfeest Kelpen-Oler.
Zondag 21 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het Dekenaal schuttersfeest te Kelpen-Oler. Bij de optocht werd er een vierde plaats behaald voor beste commandant en beste tamboermaitre. Bij de luchtbuks wedstrijd voor de jeugd vielen de twee deelnemende drietallen buiten de prijzen. Bij de volwassen met de grote buks mochten het A-zestal en het C-zestal (grotendeels bestaande uit jeugdleden) kavelen, maar door missers vielen ze hierbij ook helaas buiten de prijzen. Volledige resultaten...


13 mei 2023 - Ere-kruis schieten.
Zaterdag 13 mei werd weer de jaarlijkse Ere-kruis schietwedstrijd gehouden voor de leden van de schutterij. Bij de jeugd werd er ook geschoten voor het Ere-kruis en hierbij ging de titel met 12 rake schoten naar: Kaya Hermus. Bij de volwassenen werd eerst begonnen met een drietal wedstrijd en was met 27 rake punten de winst voor het drietal: Wilbert, Mitch en Erik. Tegelijkertijd werd toen ook begonnen met de individuele wedstrijd voor het Ere-kruis, waarbij er nog een lange strijd was, eerst tussen drie schutters: Bert, Antoinette en Erik en vervolgens tussen de overgebleven twee schutters Bert en Erik. Bij de invallende duisternis was er uiteindelijk een misser voor Bert, waardoor dit jaar met 99 rake schoten de wedstrijd werd gewonnen door Erik Vogels. Volledige uitslagen...


 7 mei 2023 - Bondsschuttersfeest Merum.
Op zondag 7 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste schuttersfeest van 2023, gehouden door schutterij Sint Anna in Merum. Na de aankomst van ons koningspaar Wilbert en Antoinette per boot (mede mogelijk gemaakt door Lowlandsboats), konden we deelnemen aan de droog verlopen optocht. Na een kortstondig lichte regenval konden de wedstrijden beginnen op het feestterrein. Bij de luchtbuks wedstrijd voor de jeugd werd er na kaveling een mooie derde plaats behaald bij de B-drietallen door: Sjuul, Lucas en Guus. Volledige resultaten...


 16 april 2023 - Ool Muzikaal.
Op zondag 16 april organiseerde de schutterij opnieuw Ool Muzikaal met optredens van de drumband van schutterij, Hubertschool Herten (groepen 4A en 4B), Percussion Orchestra Ool en Blaaskapel De Eigenheimer uit Montfort.

Fotoverslag...

Videocompilatie van optreden drumband en percussion groep:
16 april 2023 - Ool Muzikaal.
Op zondag 16 april organiseert de schutterij opnieuw Ool Muzikaal. De locatie is schutterslokaal De Tump aan de Broekveeweg in Ool. De zaal is open vanaf 15.00 uur en de start is om 15.15 uur. Er zijn optredens van de drumband van schutterij, Hubertschool Herten (groepen 4A en 4B), Percussion Orchestra Ool en Blaaskapel De Eigenheimer uit Montfort. Entree is gratis!

15 april 2023 - H. Kantersbekerschieten.
Zaterdag 15 april heeft de schutterij weer de H. Kantersbeker schietwedstrijd gehouden voor de leden van de schutterij. Naast een drietal wedstrijd werd er individueel gestreden om de H. Kanstersbeker. De drietalwedstrijd werd met 22 punten gewonnen door het drietal: Bert, Diana en Mitch en de H. Kantersbeker werd dit jaar met 26 rake schoten gewonnen door Erik Vogels. Volledige uitslagen...


19 maart 2023 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Thorn.
Op zondag 19 maart was in Thorn de derde wintercompetitiewedstrijd voor jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB. Bij de B-drietallen werd er met een totaal aantal van 69 punten en na kaveling een mooie derde plaats behaald door ons drietal: Melissa, Sjuul en Fleur.


18 maart 2023 - Wintercompetitie luchtbuks.
Op zaterdag 18 maart werd de derde en laatste competitiewedstrijd voor drietallen met de luchtbuks van deze winter gehouden. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal Lars, Erik en Kevin. Ondanks dat er een wedstrijd werd afgelast, is er toch besloten om een individuele winnaar uit te roepen van deze competitie. Omdat deze competitie bedoeld is om de jeugd te stimuleren, is wisseltrofee dit jaar gewonnen door Melissa Chen. Volledige uitslag en persoonlijke resultaten...


26 februari 2023 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Herkenbosch.
Op zondag 26 februari was in Herkenbosch de derde wintercompetitiewedstrijd voor jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB. Bij de B-drietallen werd er met een totaal aantal van 51 punten een mooie eerste plaats behaald door ons drietal: Jessica, Lucas en Fleur.


13 februari 2023 - Blauwe Maondig.
Op maandag 13 februari organiseert de SRV Remunj in samen werking met C.V. de Waterratte en de schutterij een vastelaovend avond in de Tump onder de naam "Blauwe Maondig". Aanvang van deze avond is om 20.11 uur.

7 januari 2023 - Wintercompetitie luchtbuks.
Zaterdag 7 januari was de tweede wintercompetitiewedstrijd voor drietallen met de luchtbuks. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal Nick, Daan en Michael. Volledige uitslag en persoonlijke resultaten...


2022
11 december 2022 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool.
Op zondag 11 december was er in ons schutterslokaal de Tump de tweede wintercompetitiewedstrijd voor jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB. Bij de B-drietallen werd er een derde plaats behaald door het drietal: Sjuul, Sofiya Zazou en Melissa. Bij de A-drietallen werd er een met vijfde plaats behaald door het drietal: Jessica, Fleur en Kevin.


25 november 2022 - Vernielingen Tump.
Afgelopen dagen (tussen woensdagmiddag 23 november en vrijdagochtend 25 november) hebben ongenode gasten het terrein van onze accommodatie bezocht en helaas vernielingen aangericht door onder andere ons schutterslokaal te bekladden met graffiti. Het schutterslokaal dat door onze leden zelf is opgebouwd en afgelopen jaren nog flink gerenoveerd, is helaas op deze manier beklad. Mocht er iemand in dat tijdsbestek iets gezien hebben, laat het ons dat graag weten.

 

 12 november 2022 - Wintercompetitie luchtbuks.
Zaterdag 12 november hebben we weer de eerste wintercompetitiewedstrijd voor drietallen met de luchtbuks gehouden. Dit is een wedstrijd met gemende drietallen van jeugd en volwassenen, waarbij het individuele resultaat meetelt voor het kampioenschap luchtbuks 2023. Uitslag...


6 november 2022 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool.
Zondag 6 november was er in ons schutterslokaal de Tump een wintercompetitiewedstrijd voor jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB. Bij de B-drietallen werd er, met 69 rake schoten van totaal 75, een tweede plaats behaald door het drietal: Melissa, Sjuul en Sofiya Zazou. Bij de A-drietallen werd er een met 70 rake schoten vijfde plaats behaald door het drietal: Daan, Nick en Jessica.


6 november 2022 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool
Zondag 6 november was er in ons schutterslokaal de Tump een wintercompetitiewedstrijd voor jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB. Bij de B-drietallen werd er, met 69 rake schoten van totaal 75, een tweede plaats behaald door het drietal: Melissa, Sjuul en Sofiya Zazou. Bij de A-drietallen werd er een met 70 rake schoten vijfde plaats behaald door het drietal: Daan, Nick en Jessica.


25 september 2022 - Koningsschieten
Zondag 25 september organiseerde de schutterij na 2 jaar onderbreking weer het jaarlijkse Koningsschieten. 's Ochtends werd de Heilig Mis opgeluisterd in de Michaëlkerk in Herten, met een optreden van percussion groep o.l.v. Niels Verkoelen. Na de een Koningsbrunch bij ons clublokaal café Kanters werd met een rondgang door Ool het Koningspaar "thuis" af gehaald aan de Broekstraat om vervolgens naar ons schutterslokaal "de Tump" te vertrekken.

Op onze schuttersaccommodatie konden vervolgens de wedstrijden aanvangen voor de verschillende koningstitels. Bij de luchtbuks schieten voor de jeugd heeft Daan Wackers zich tot jeugdkoning geschoten en Emma Faessen tot jeugdkoningin. Intussen was ook de wedstrijd ook begonnen voor de burgerkoning(in) en deze werd gewonnen door Els Poulussen. Als laatste kon de strijd starten om de koning(in) van de de schutterij. Na een spannende strijd wist Wilbert Poulussen de vogel af te schieten en werd daarmee koning van de schutterij van 2022.

Fotoverslag...

Vervolgens vondt de huldiging en de installatie plaats van jeugdkoning, jeugdkoningin, burgerkoningin en koning van de schutterij. Aansluitend was er nog een gezellig samenzijn in ons schutterslokaal.

27 augustus 2022 - ABC schieten Herkenbosch
Op zaterdag 27 augustus hebben we met een A-zestal deelgenomen aan het ABC schieten in Herkenbosch (schietwedstrijd tussen de schutterijen van Beesel, Herkenbosch, Maasniel, Reuver en Ool). Er werd met een iets anders samengesteld A-zestal geschoten op 2 maal 18 grote punten en 2 maal 18 kleine punten. Helaas hadden we met een totaal van 67 afgeschoten bölkes een aantal missers en konden we niet kavelen om de prijzen.


13 augustus 2022 - Vervanging takel kogelvanger
De takel van onze kogelvanger is na ruim 20 jaar in gebruik te zijn geweest helaas stuk gegaan en omdat renoveren niet rendabel was, is daarvoor is een nieuw takel in de plaats gekomen. Op zaterdag 13 augustus is door de leden van de schutterij de nieuwe takel geplaatst zodat we weer op onze eigen kogelvanger kunnen schieten.

Fotoverslag...


 15-16-17 juli 2022 - Havenfeesten / Bondsschuttersfeest
Afgelopen zondag 17 juli organiseerde de schutterij (samen met de Havenfeesten op 15 en 16 juli) het 318e Bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schutters Bond. Fotoverslag van de optocht door Ool met de Fanfare, de kinderen van de Hubertusschool van het Kinjer-OLS en de deelnemende schutterijen.


9 juli 2022 - Jeugdschieten/kaveling OLS Meijel
Zaterdag 9 juli is het A-zestal verder gegaan met kavelen op het OLS in Meijel. Helaas werd het tweede schot in de eerste ronde gemist en kon met 17 punten in deze ronde de buks worden ingepakt. Bij het luchtbuks schieten voor de jeugd is met 25 punten een gedeelde zesde plek behaald.


15-16-17 juli 2022 - Organisatie Bondsschuttersfeest / Havenfeesten.
Dit jaar organiseert de schutterij op zondag 17 juli het 318e Bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schutters Bond. Op de dagen ervoor wordt ook door de schutterij de Havenfeesten georganiseerd met op vrijdagavond 15 juli een TirOOLer avond met een optreden van Wahnsinn en Marjolein Heijltjes. Op zaterdagavond 16 juli is er vervolgens een Foute Party met medewerking van Q-Music de Party en een optreden van Big Benny.

3 juli 2022 - OLS Meijel
Zondag 3 juli heeft de schutterij na 2 jaar uitstel kunnen deelnemen aan het OLS in Meijel. We waren al vroeg onderweg om vervolgens deel te nemen aan de optocht de bijwedstrijden en uiteindelijk de schietwedstrijd. Tijdens de schietwedstrijd was er een verraderlijke wind, maar kon het A-zestal toch bij het korpsschieten alle 36 bölkes afschieten. Vervolgens werd er nog 1 ronde gekaveld en hierbij werden alle 18 bölkes afgeschoten zodat we ons kunnen opmaken voor de kaveling aanstaande zaterdag 9 juli. Op deze dag zal de schutterij ook met een drietal deelnemen bij het jeugdschieten met de luchtbuks.

Volledige resultaten (voorlopig)...

Fotoverslag...

Videoverslag...


28 juni 2022 - Kinjer-OLS Meijel
Op dinsdag 28 juni hebben leden van de schutterij de kinderen van de Hubertusschool begeleid op het Kinjer-OLS in Meijel. Ondanks het warme weer hebben de kinderen goed hun best gedaan om zich als schutterij te presenteren. Als resultaat heeft dit een eerste plaats opgeleverd beste tambour-maître voor Melissa en een tweede plaats beste vaandeldrager voor Damian.

Volledige resultaten...

Fotoverslag...

Video van het defilé...

19 juni 2022 - Bondsschuttersfeest Haelen
Zondag 19 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest van de MLSB in Haelen. Bij de optocht en neven-wedstrijden was er een tweede plaats voor mooiste Koningspaar, een derde plaats voor de (inval) bordjesdrager Sjuul en het A-zestal heeft na het foutloze korpsschieten en kaveling een vierde plaats behaald. Volledige resultaten...


12 juni 2022 - Dekenaal schuttersfeest Grathem
Zondag 12 juni heeft de schutterij sinds ruim 2 jaar weer kunnen deelnemen aan een schuttersfeest en ditmaal het Dekenaal schuttersfeest in Grathem. Dit is sinds dit jaar een samenvoegen van de Dekenaten van Thorn en Roermond. Bij het luchtbuksschieten van de jeugd heeft het drietal Brian, Fleur en Kevin na kaveling een mooie derde plaats behaald. Daarnaast was er een achtste plaats bij de eerste deelname van de bordjesdrager Jessica. Volledige resultaten...
15 mei 2022 - Persoonlijk kampioenschap MLSB luchtbuks voor de jeugd in Wessem
Zondag 15 mei heeft de jeugd van de schutterij deelgenomen aan het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van de MLSB in Wessem. Er waren een totaal van 11 kinderen die names de schutterij meededen aan deze wedstrijd, waarbij een groot gedeelte jeugd van de Hubertusschool die ook zal deelnemen aan het Kinjer-OLS in Meijel. Nadat iedereen 6 keer een ronde op 5 punten moest schieten, werd er de balans opgemaakt voor te kavelen. Uiteindelijk wist bij de kaveling het jeugdlid van de schutterij Fleur Hoeijmakers een hele mooie vierde plaats te behalen. Volledige resultaten...


17 maart 2022 - Koningsschieten Hubertusschool voor het Kinjer-OLS
Voor de deelname van de Hubertusschool uit Herten hield de schutterij op donderdag 17 maart een koningsschieten voor de leerlingen van de deelnemende klassen. Met dit koningsschieten werd bepaald wie als koning en koninging mag deelnemen op het Kinjer-OLS en dit jaar is de koningin Nagham en de koning Dylan.

12 maart 2022 - NL-Doet
Voor de NL-Doet actie van dit jaar zijn we bezig geweest met werkzaamheden voor de oudijzer hoek, waar de oudijzer container achter een afscherming moet komen te staan.


 5 maart 2022 - Wintercompetitie luchtbuks 2021-2022
Zaterdag 5 maart hebben we weer de Wintercompetitie luchtbuks hervat van het seizoen 2021-2022. Bij deze wedstrijd wordt met gemengde (jeugd en volwassenen) drietallen wordt geschoten en de persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks. De wedstrijd is gewonnen door het drietal: Bert, Diego en Erik en in de persoonlijke kampioenschap tussenstand staan nu Kate, Nick, Bert en Jan op een gedeelde eerste plaats. Volledige uitslag....


14 januari 2022 - Hervatten activiteiten
Door de versoepeling van Corona maatregelen kan de schutterij haar activiteiten weer hervatten. Vanaf donderdag 20 januari hervat de drumband en percussion orkest weer de repetitie en vanaf 22 januari start weer het luchtbuks schieten voor de jeugd.


2021


Wintercompetitie luchtbuks 2021-2022
Vanaf zaterdag 6 november wordt de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2021-2022. Bij deze wedstrijd wordt met gemengde (jeugd en volwassenen) drietallen wordt geschoten en de persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks. De volgende wedstrijden zijn op 27 november en 11 december.Verder worden er nog datums ingepland in 2022 met daarbij de finale wedstrijd waarbij de persoonlijk winnaar bekend wordt van de Wintercompetitie luchtbuks 2021-2022. Uitslag van de laatste gehouden competitie van het seizoen 2019/2020.


28 november 2021 - Tijdelijke stopzetting activiteiten vanwege Corona maatregelen
Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen, dat er geen activiteiten mogen plaats vinden in ons accomodatie na 17:00 uur, zijn tijdelijk alle activiteiten van de schutterij, drumband en percussion orkest tot en met ten minste 1 januari 2022 stop gezet.


6 november 2021 - Eerst wedstrijd Wintercompetitie luchtbuks 2021-2022
Zaterdag 6 november werd de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2021-2022. Bij deze wedstrijd wordt met gemengde drietallen (jeugd en volwassenen) geschoten en de persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks. De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal Dwight, Bert en Erik. Volledig uitslag van deze wedstrijd met ook de tussenstand in het persoonlijk kampioenschap.


4 t/m 25 oktober 2021 - Rabo ClubSupport
Vanaf 4 oktober tot en met 25 oktober is er weer de mogelijkheid voor leden van de Rabobank om te stemmen voor de Rabo Clubsupport, waarmee verenigingen en financiële ondersteuning kunnen krijgen. Ook dit jaar doet onze vereninging mee aan Rabo ClubSupport en elke stem is geld waard! Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport en stem op Schutterij St. Michaël en Stichting Nepomec.
9 juni 2021 - Hervatting activiteiten schutterij.
Vanwege de vanuit de overheid versoepelde Corona maatregelen kan de schutterij weer haar activiteiten hervatten. Dat houdt in dat vanaf 9 juni de drumband en het percussion orkest weer start met de repeties en dat vanaf zaterdag 12 juni om 19:30 uur de volwassen leden weer kunnen oefenen met de OLS buks.


13 maart 2021 - Activiteiten stop gezet vanwege Corona maatregelen / lockdown.
Vanwege de verlengde lockdown worden komen alle activiteiten van de schutterij nog steeds te vervallen tot en met tenminste 5 juni. Dit houdt in dat de repetities van de drumband/POO en tot met tenminste 5 juni komen te vervallen.

Het oefenschieten buiten met de luchtbuks voor de jeugd is vanaf het ingaan van de zomertijd weer van start gegaan, aangezien buitenactiviteiten met de jeugd buiten mogen plaats vinden. De persoonlijke muzieklessen voor de jeugdleden zullen ook nog online doorgaan.


7 maart 2021 - Activiteiten vervallen vanwege Corona maatregelen / lockdown.
Vanwege de verlengde lockdown worden komen alle activiteiten van de schutterij nog steeds te vervallen tot en met tenminste 15 maart. Dit houdt in dat de repetities van de drumband/POO en het oefenschieten met de luchtbuks tot en met 15 maart. De persoonlijke muzieklessen voor de jeugdleden zullen nog wel online doorgaan.


18 januari 2021 - Activiteiten stop gezet vanwege Corona maatregelen / lockdown.
Vanwege de verlengde lockdown worden komen alle activiteiten van de schutterij te vervallen tot en met tenminste 9 februari. Dit houdt in dat de repetities van de drumband/POO en het oefenschieten met de luchtbuks voor de jeugd en het twee-wekelijks oefenschieten voor de volwassenen komt te vervallen tot en met 9 februari. De persoonlijke muzieklessen voor de jeugdleden zullen nog wel online doorgaan.


2020
18 december 2020 - Activiteiten stop gezet vanwege Corona maatregelen.
Naar aanleiding van de aangescherpte Coronamaatregelen / lockdown door de regering van afgelopen maandag 14 december, worden ook alle activiteiten van de schutterij stop gezet tot en met 19 januari. Dit houdt in dat de repetities van de drumband/POO en het oefenschieten met de luchtbuks voor de jeugd en het twee-wekelijks oefenschieten voor de volwassenen komt te vervallen tot en met 19 januari. De persoonlijke muzieklessen voor de jeugdleden zullen nog wel online doorgaan.4 december 2020 - Wijziging afleverplaats doorlopende oud ijzer actie.
Bij de schutterij kunt u oud ijzer/metalen in leveren, echter vanaf 4 december 2020 staat de container niet meer geplaatst bij de familie Verboeket in Ool, maar op het terrein van onze schuttersaccomodatie "de Tump" aan de Broekveeweg 99 in Ool. Hier kunt u dan uw oud ijzer/metalen afleveren met uitzondering van koelkasten en diepvriezers (deze kunnen gratis worden opgehaald door de gemeente). Het is mogelijk om op elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur oud ijzer/metalen af te leveren aan de grijze poort. Daarnaast kunt u contact opnemen met leden van de schutterij, dan worden de oude metalen (of zware oude metalen voorwerpen) opgehaald. Met de opbrengst van deze actie ondersteunen we de muziekopleiding van onze leerling muzikanten, het schieten met de luchtbuks voor onze jeugdige schutters en de overige jeugd activiteiten.


26 november 2020 - Rabo ClubSupport actie.
De Rabo ClubSupport actie van dit jaar heeft voor de schutterij samen met stichting Nepomec in totaal 574,55 euro opgeleverd. We willen daarmee alle stemmers op de schutterij en stichting Nepomec bedanken. Hiermee krijgen we extra financiële middelen om de aanpassingen aan ons schutterslokaal te kunnen uitvoeren.


21 november 2020 - Activiteiten schutterij hervat.
Omdat de Corona maatregelen weer zijn versoepeld wordt vanaf zaterdag 21 november het oefenschieten voor de jeugd weer hervat en op woensdag 25 november starten de repetities weer van de drumband en het Percussion orkest.


4 november 2020 - Activiteiten stop gezet vanwege aangescherpte Corona maatregelen.
Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen komen alle groeps-activiteiten van de schutterij de komende 2 weken te vervallen, hieronder vallen de repetitie van de drumband en het Percussion orkest en het oefenschieten voor de jeugd en de volwassenen. Zoals het er op dit moment uit ziet, zullen we op zaterdag 21 november het oefenschieten voor de jeugd weer hervatten en op woensdag 25 november starten de repetities weer van de drumband en het Percussion orkest.


5 t/m 25 oktober 2020 - Rabo ClubSupport
Vanaf 5 oktober tot en met 25 oktober is er weer de mogelijkheid voor leden van de Rabobank om te stemmen voor de Rabo Clubsupport, waarmee verenigingen en financiële ondersteuning kunnen krijgen. Onze vereninging doet dit jaar ook mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport en stem op Schutterij St. Michaël en Stichting Nepomec.


20 september 2020 - Koningsschieten uitgesteld naar 2021
Het Koningschieten dat dit jaar gepland stond kon vanwege de Corona maatregelen helaas niet doorgaan, daarom is het Koningsschieten doorgeschoven naar 2021.


9 september 2020 - In Memoriam - Mathieu (Tjeu) HelwegenWoensdag 9 september ontvingen we het droevige nieuws dat onze buksemeester Tjeu Helwegen op 84 jarige leeftijd is overleden. Hij was meer dan 70 jaar lid van onze vereniging en in 1974 en 1975 koning van de schutterij. Tevens was hij schutter van het winnende A-zestal op het OLS van 1975 in Oirsbeek. We wensen zijn echtgenote, kinderen en zijn naaste familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

De uitvaartdienst werd vanwege de Coronamaatregelen met schutterseer in besloten kring gehouden op 16 september in de H. Michaël kerk te Herten.8 september 2020 - In Memoriam - Pierre Evers
Dinsdag 8 september ontvingen we het droevige nieuws dat ons oud bestuurslid Pierre Evers op 86 jarige leeftijd is overleden. Hij was meer dan 70 jaar lid van onze vereniging. We wensen zijn kinderen en zijn naaste familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

De uitvaartdienst werd vanwege de Coronamaatregelen in besloten kring gehouden op 14 september in de Kapel in ´t Zand te Roermond.


22 augustus 2020 - Herstart activiteiten na zomerstop.
Vanaf zaterdag 22 augustus start de schutterij weer met de schietactiviteiten na de zomerstop voor de jeugd en volwassenen. Vanaf 26 augustus beginnen de repetities van de drumband en het percussion orkest.

Ook bij deze activiteiten houden we ons weer aan de Covid-protocollen opgesteld voor de schutterij: Protocol schietactiviteiten.


4 juli 2020 - Herstart activiteiten schutterij.
Vanwege de versoepelde Corona-maatregelen voor muziekgezelschappen, is sinds 3 weken is de percussiongroep/drumband weer aan het oefenen in ons schutterslokaal. Bij de repetities worden de protocollen hiervoor opgesteld in acht worden genomen, zoals de 1,5 meter afstand die worden gehouden tussen de muziekanten.

Vanaf zaterdag 4 juli is de schutterij ook weer gestart met het oefenschieten voor de jeugd en de volwassen. Ook hierbij houdt de schutterij zich aan de opgestelde protocollen, met het reinigen van de buksen nadat iedere schutterij heeft geschoten en het houden van afstand of het gebruik van beschermingsmiddelen.


30 mei 2020 - Activiteiten stop gezet vanwege Corona maatregelen.
Alle activiteiten van de schutterij gaan tot nader bericht nog steeds niet door, hieronder vallen de repetitie van de drumband en het Percussion orkest en het oefenschieten voor de jeugd en de volwassenen. Op dit moment krijgen alleen de jeugdleden persoonlijk online muzieklessen.


28 maart 2020 - Activiteiten stop gezet vanwege Corona maatregelen.
Alle activiteiten van de schutterij zelf die al waren stil gelegd vanwege de Corona maatregelen, zullen nu ook tot 1 juni niet doorgaan naar aanleiding van de vernieuwde maatregelen.

Door de maatregelen heeft de OLS organisatie, de Oud Limburgse Schuttersfederatie en de gemeente Peel en Maas een beslissing genomen dat het OLS en dus ook het Kinjer-OLS (waaraan de Hubertusschool i.s.m de schutterij aan zou deelnemen) in Meijel dit jaar niet door gaan, maar wordt dit verplaatst naar 2021. Het Kinjer-OLS is nu ingepland op donderdag 24 juni 2021.


7 maart 2020 - Finale wedstrijd Wintercompetitie luchtbuks 2019-2020
Zaterdag 7 maart is de finale wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2019-2020. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal: Maurice, Nick en Kevin. De individuele competitie is dit jaar na kaveling gewonnen door Daan van Cruchten en hij is daarmee Luchtbuks kampioen van het seizoen 2019-2020. De tweede plaats was er voor Michael van Cruchten en een derde plaats voor Brian Metten.

Volledige uitslag...

Uitslag persoonlijk kampioenschap...

1 maart 2020 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Beegden
Zondag 1 maart is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie jeugddrietallen met de luchtbuks van de MLSB van dit seizoen. Deze wedstrijd werd gehouden in Beegden. Bij de B-drietallen werd er een eerste plaats behaald door het drietal: Roy, Fleur en Kyra en na kaveling was er een derde plaats voor het drietal: Sven, Finn en Natalie en een vierde plaats voor: Emma, Kate en Natalie. bij de A-drietallen werd een tweede plaats behaald door het drietal: Brian, Mitch en Kevin.

Volledige uitslag...


 


8 februari 2020 - Derde wedstrijd Wintercompetitie luchtbuks 2019-2020
Zaterdag 8 februari is de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2019-2020. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal: Kate, Nick en Michael. De persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks.

Volledige uitslag...


7 februari 2020 - Start voorbereiding Kinjer-OLS.
Vrijdag 7 februari is de schutterij samen met de Hubertusschool gestart met de verder voorbereiding op het Kinjer-OLS 2020 in Meijel. Tijdens deze dag werd er door de kinderen geschoten op een vogel om op deze manier te bepalen wie als koning en koningin mag meelopen op het Kinjer-OLS en dit jaar is de koningin: Nua en koning: Vincenzo. De komende maanden krijgen de kinderen op school ook nog muziekles en les in het marcheren.


30 januari 2020 - In Memoriam - Leo Huijs

Donderdag 30 januari ontvingen we het droevige nieuws dat onze tambour-maître Leo Huijs is overleden. Hij was meer dan 20 jaar lid van onze vereniging en tevens schutter van ons A-zestal. We wensen zijn echtgenote, kinderen en zijn naaste familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

De uitvaartdienst werd met schutterseer gehouden op 5 februari in de H. Michaël kerk te Herten.2019
11 januari 2020 - Tweede wedstrijd Wintercompetitie luchtbuks 2019-2020
Zaterdag 11 januari is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2019-2020. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal: Dwight, Bert en Wilbert. De persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks.

Volledige uitslag...


8 december 2019 - MLSB wintercompetitie jeugddrietal luchtbuks - Ool
Zondag 8 december is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie jeugddrietallen met de luchtbuks van dit seizoen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de MLSB en vond plaats in Ool. Bij de B-drietallen werd er een eerste plaats behaald door het drietal: Siem, Jasmijn en Natalie en na kaveling was er een derde plaats voor het drietal: Emma, Kate en Sven en een vierde plaats voor: Roy, Damian en Merijn. bij de A-drietallen werd na kaveling een vijfde plaats behaald door het drietal: Nick, Brian en Mitch.

Volledige uitslag...


 30 november 2019 - Eerst wedstrijd Wintercompetitie luchtbuks 2019-2020
Zaterdag 30 november is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks seizoen 2019-2020. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal: Kevin, Daan en Michael. De persoonlijke resultaten tellen mee voor het individueel kampioenschap luchtbuks.

Volledige uitslag...


2 november 2019 - Finale wedstrijd wintercompetitie 2018-2019
Zaterdag 2 november werd de (uitgestelde) finale wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks 2018-2019. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal: Daan, Siem en Marc. Deze wedstrijd was tevens de finale wedstrijd voor het individueel kampioenschap. De kampioen luchtbuks van dit jaar is Kate van Cruchten, de tweede plaats in het klassement is voor Jolanda Cox-Poulussen en de derde plaats voor Nick van Cruchten.

Volledige uitslag...

28 september 2019 - Ere-kruis schietenZaterdag 28 september heeft de schutterij het buitenseizoen afgesloten met het Ere-kruis schieten. Onder regenachtige en winderige omstandigheden werd de wedstrijd geschoten. Uiteindelijk werd de wedstrijd bij de jeugd gewonnen door Daan van Cruchten en bij de volwassenen door Ronald van Montfort.

Volledige resultaten...27 september t/m 11 oktober 2019 - Rabo ClubSupport
Vanaf vrijdag 27 september tot en met vrijdag 11 oktober is er weer de mogelijkheid voor leden van de Rabobank om te stemmen voor de Rabo Clubsupport. Onze vereninging doet dit jaar ook mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport en stem op Schutterij St. Michaël en Nepomec.


15 september 2019 - Koningsschieten
Zondag 15 september heeft de schutterij haar jaarlijkse koningsschieten gehouden, tijdens deze dag werden ook de volgende jubilarissen gehuldigd: Rianne Thomassen en Twan Poulussen voor hun 15 jarig lidmaatschap van de LBT, Wilbert Poulussen en Bert Leenen voor hun 40 jarig lidmaatschap en Agnes Roumen voor haar 50 jarig lidmaatschap van de schutterij. Bij het luchtbuksschieten werd Zoë van Vlodrop jeugdkoningin en Joeri Evers jeugdkoning. Bij de volwassenen werd Marijn Ophelders burgerkoning en bij de leden van de schutterij is de titel schutterskoning 2019 voor Josien Kierkels, daarmee is ze voor de tweede keer koningin van de schutterij.

Meer informatie...

Fotoverslag...

7/8 september 2019 - MLSB Schutter van het jaar - Thorn
Zaterdag 7 en zondag 8 september hebben de schutters van de schutterij meegedaan aan de MLSB schutter van het jaar wedstrijd, dit jaar gehouden in Thorn. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd was er een eerste plaats bij de B-klasse voor Célin en bij de A-klasse een derde plaats voor Daan. Bij de volwassen was Bert Leenen zaterdag de beste van de schutterij met 102 rake schoten, dit was niet genoeg om met de kaveling door te kunnen gaan op zondag.

Volledige resultaten...


 25 augustus 2019 - Bondsschuttersfeest Roggel
Zondag 25 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het laatste bondsschuttersfeest van dit jaar gehouden in Roggel. Er werden de volgende prijzen behaald: de tweede prijs bij uittreden solisten in de jeugd divisie voor Jasmijn en een tweede plaats voor Brian in de vijfde divisie. Tevens heeft Brian een tweede plaats behaald bij de jaarprijs in de vijfde divisie. Bij de optocht en bij de nevenwedstrijden is een tweede prijs behaald voor beste bordjesdrager. Bij het luchtbuksschieten was er een eerste plaats door het B-drietal: Kevin, Célin en Brian.

Volledige resultaten...


 17 Augustus 2019 - ABC schieten
Zaterdag 17 augustus organiseerde de schutterij het ABC schieten met deelname van de schutterijen van Maasniel, Herkenbosch en Reuver. Helaas waren de resultaten van de A en B zestallen niet goed genoeg voor de prijzen.

Volledige resultaten...


13 juli 2019 - Jeugdschieten OLS in Sevenum
Zaterdag 13 juli werd er voor het eerste op het OLS een drietal schietwedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Van de schutterij heeft het volgende drietal deelgenomen: Célin, Brian en Kevin. De 25 raak geschoten punten van de maximaal 30 punten in de 2 korpsronden waren jammer genoeg niet voldoende om mee te strijden om de prijzen / 't Sjötje.

7 juli 2019 - OLS in Sevenum
Zondag 7 juli heeft de schutterij deelgenomen aan het OLS, dit jaar gehouden in Sevenum. Na de optocht werd er deelgenomen aan de verschillende neven- en solistenwedstrijden. In de optocht is er een mooie vierde plaats behaald door Rianne Thomassen voor beste tamboermaitre.

Vervolgens kon er worden begonnen met het schieten door het A-zestal. Bij de eerste ronde van het korpsschieten werden alle 18 punten raak geschoten, echter in de tweede ronde waren er helaas 2 missers en kon de buks worden ingepakt en dus niet worden gekaveld voor de Um.

Meer informatie...

Fotoverslag...

25 juni 2019 - Kinjer-OLS in Sevenum
Dinsdag 25 juni heeft de Hubertusschool Herten met tropische temperaturen onder begeleiding van de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS gehouden in Sevenum. Er werden bij de optocht de volgende prijzen behaald: eerste plaats beste muziek (categorie echte muziek), een tweede plaats voor beste commandant en een derde plaats voor beste tamboermaitre. Gefeliciteerd met deze resultaten.

Fotoverslag...

Meer informatie / volledige resultaten...23 juni 2019 - Bondsschuttersfeest Maasniel
Zondag 23 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het derde bondsschuttersfeest gehouden in Maasniel. Er werden de volgende prijzen behaald: de eerste prijs bij uittreden solisten in de jeugd divisie voor Jasmijn en een tweede plaats voor Brian in de vijfde divisie. Bij de optocht en bij de nevenwedstrijden is een gedeeld eerste prijs behaald voor beste muziek, een tweede plaats voor mooiste koningin en een tweede plaats voor mooiste koningspaar. Bij het luchtbuksschieten was er een eerste plaats door het B-drietal: Sarah, Sara en Liz en een derde plaats voor het drietal: Liz, Isis en Chrissie.

Volledige resultaten...


 2 juni 2019 - Bondsschuttersfeest Heel
Zondag 2 juni heeft de schutterij onder tropische temperaturen deelgenomen aan het bondsschuttersfeest in Heel. Er werden de volgende prijzen behaald: de tweede prijs voor mooiste koningin, bij uittreden solisten een derde plaats voor Brian in de vijfde divisie. Bij het luchtbuksschieten was er een eerste plaats door het B-drietal: Emma, Zoë en Natalie.

Volledige resultaten...

26 mei 2019 - Dekenaal schuttersfeest Melick
Zondag 26 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het Dekenaal schuttersfeest gehouden in Melick. In de optocht werd een de tweede prijs voor beste bordjesdrager, bij uittreden solisten was eerste plaats voor Brian, Kevin en Célin en een tweede plaats voor Sjors. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd werd helaas geen prijs behaald, bij de volwassenen met de grote buks was er een eerste plaats voor het drietal en een derde plaats voor het B-zestal.

Volledige resultaten...


19 mei 2019 - Bondsschuttersfeest Melick
Zondag 19 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste bondsschuttersfeest van 2019 gehouden in Melick. Door het regenweer werd het schuttersfeest helaas vroegtijdig beëindigd, waardoor de korpsschietwedstrijden bij de volwassen niet volledig kon worden geschoten. Toch werden er nog een mooi aantal prijzen behaald: de tweede prijs voor beste bordjesdrager, bij uittreden solisten een tweede plaats voor Jasmijn in de jeugd divisie en een derde plaats voor Brian in de vijfde divisie, bij het luchtbuksschieten een tweede plaats door het B-drietal: Emma, Sarah en Chrissie en een derde plaats voor het A-drietal: Jasmijn, Brian en Kevin.

Volledige resultaten...


 23 april 2019 - In Memoriam - Thei Vergoossen
Dinsdag 23 april ontvingen we het droevige bericht dat onze oud bieleman en gewaardeerd lid, dhr Thei Vergoossen op 87 jarige leeftijd is overleden. Thei was bijna 72 jaar lid van onze vereniging. In hem verliezen we een zeer gewaardeerde kracht en zullen hem zeker missen. We wensen zijn kinderen en zijn naaste familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Maandag 29 april heeft de uitvaartplechtigheid met schutterseer plaats gevonden in de H. Michaël kerk van Herten.


14 april 2019 - Persoonlijk Kampioenschap OLS Federatie in Stokkem
Zondag 14 april hebben 17 jeugdschutters van de schutterij meegedaan met de luchtbuks wedstrijd om het persoonlijk kampioenschap van de OLS Federatie in Stokkem. Helaas behaalde geen van de schutters de kavelrondes om mee te doen om de prijzen.


13 april 2019 - Ool Muzikaal
Zaterdag 13 april organiseerde de schutterij weer Ool-Muzikaal: met optredens van Hidden Voices, Musik Verein Obspringen, Percussion Orchestra Ool en de drumband van de schutterij.

Fotoverslag...

6 april 2019 - Kantersbeker schieten
Zaterdag was 6 april weer de jaarlijkse schietwedstrijd voor de leden van de schutterij om de Kantersbeker. Bij de wedstrijd van de jeugd werd met de kaveling op blokjes van 0,8 cm geschoten en gewonnen met 50 punten door: Célin Schroeten. Bij de volwassen ging het schieten op bölkes van 1 cm en was met 51 rake schoten de winst voor: Wilbert Poulussen.

Volledige resultaten...

 31 maart 2019 - Jeugd luchtbuksschieten Thorn
Zondag 31 maart werd de laatste schietwedstrijd met de luchtbuks voor jeugddrietallen gehouden van deze winter. De wedstrijd was met de jeugd van de schutterijen van Beegden, Herkenbosch, Thorn en Ool en vond plaats in Thorn.

Bij de B-drietallen werd een eerste plaats behaalde door het drietal: Kevin, Célin en Natalie en een tweede plaats behaald door het drietal: Guusje, Joeri en Joeri en een derde plaats door het drietal: Sara, Sarah en Sem. Bij de A-drietallen was er een derde plaats voor het drietal: Jasmijn, Fenna en Jip.

Volledige resultaten...

 
 13 april 2019 - Ool Muzikaal
Zaterdag 13 april organiseert de schutterij weer Ool-Muzikaal in ons schutterslokaal De Tump, met optredens van Hidden Voices, Musik Verein Obspringen, Percussion Orchestra Ool en de drumband van de schutterij. Aanvang is om 19.30 uur en de entree is gratis.

16 maart 2019 - Wintercompetitie luchtbuksschieten
Zaterdag 16 maart werd de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2018/2019. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal Judith, Tijn en Jolanda met een score van 52 punten. Een gedeelde tweede plek was er voor het drietal: Guusje, Daan en Mark en het drietal: Joeri, Mitch en Roel met 51 punten.

Volledige resultaten...

Individuele resultaten...


15 februari 2019 - In Memoriam - Piet Verboeket
We ontvingen het droevige bericht dat onze oud voorzitter, oud bestuurslid en zeer gewaarde lid, Piet Verboeket is overleden. Piet was meer dan 50 jaar lid van onze vereniging. In hem verliezen we een zeer gewaardeerde kracht en zullen hem zeker missen. We wensen zijn echtgenote Tiny, kinderen en zijn naaste familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Op zaterdag 23 februari heeft de uitvaartplechtigheid met schutterseer plaats gevonden in de H. Michaël kerk van Herten.


27 januari 2019 - Jeugd luchtbuksschieten Herkenbosch
Zondag 27 januari is de tweede schietwedstrijd met de luchtbuks voor de jeugd gehouden van deze winter. De wedstrijd was met de jeugd van de schutterijen van Beegden, Herkenbosch, Thorn en Ool en vond plaats in Herkenbosch. Bij de B-drietallen werd een eerste plaats behaalde door het drietal: Kevin, Célin en Natalie en tevens een tweede plaats behaald door het drietal: Zain, Célin en Natalie.

Volledige resultaten...
12 januari 2019 - Wintercompetitie luchtbuksschieten
Zaterdag 12 januari is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2018/2019. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal Jolanda, Joeri en Jip met de maximale score van 54 punten. Een tweede plek was er voor het drietal: Daan, Milan en Tijn met 53 punten en een derde plek met 52 punten voor het drietal: Lucas, Nick en Judith.

Volledige resultaten...

individuele resultaten...


2018
22 december 2018 - Gedenkavond hoogwater 1993
Op zaterdag 22 december zal de schutterij deelnemen aan de Gedenkavond hoogwater 1993, georganiseerd door buurtvereniging St. Johannes Nepomucenus.


8 december 2018 - Wintercompetitie luchtbuksschieten
Zaterdag 8 december is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van dit seizoen. Deze wedstrijd werd gewonnen door het drietal Miriam, Milan en Tijn met de maximale score van 54 punten. Een gedeelde tweede plek was er voor het drietal: Siem, Brian en Maurice en het drietal: Jolanda, Lon en Natalie met 51 punten.

Volledige resultaten...

individuele resultaten...


25 november 2018 - Jeugd luchtbuksschieten Ool
Zondag 25 november is de eerst jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter. De wedstrijd was met de jeugd van de schutterijen van Beegden, Herkenbosch, Thorn en Ool en vond plaats in ons schutterslokaal de Tump. Bij de A-drietallen was er een tweede plaats voor het drietal: Siem, Nick en Brian. Bij de B-drietallen werd een tweede plaats behaald door het drietal: Célin, Kevin en Natalie.

Resultaten...

 27 Oktober 2018 - Vrienden van Herten LIVE
Zaterdag 27 oktober zal Percussion Orchestra Ool een optreden geven op het Muziekspektakel: Vrienden van Herten Live. Deze avond wordt door fanfare St. Cecilia Herten georganiseerd in de Ooleander in Ool.

Meer informatie...

29 september 2018 - H. Kantersbekerschieten
Zaterdag 29 september heeft de schutterij bij de afsluiting van het buitenseizoen weer geschoten om de H. Kantersbeker. Bij de jeugd ging de titel naar Brian Metten met 58 punten en bij de volwassenen naar Erik Vogels met 43 punten.

Volledige resultaten...


 16 september 2018 - Koningsschieten 2018
Zondag 16 september hield de schutterij het jaarlijkse Koningsschieten. 's Morgens had de schutterij de H. mis bijgewoond in de St. Michaël kerk, die tevens werd opgeluisterd door het Percussion Orchestra Ool. 's Middags werd het koningspaar Lonneke Faessen-Hanewald en Roy Faessen thuis afgehaald, waarna de schutterij richting clublokaal de Tump vertrok.

Daarna begonnen de wedstrijden voor het schieten om de Konings titels. Siem Bertjens werd jeugdkoning, Kate van Cruchten jeugdkoningin en bij de burgers ging de titel naar Jürgen Schorn. Bij de leden van de schutterij is de titel gewonnen door Lon Poulussen. Zij is met 16 jaar de jongste schutterskoningin van de schutterij.

Meer informatie...

Fotoverslag...

8/9 september 2018 - Persoonlijk kampioenschap schutter van het jaar MLSB in Maasniel

Zaterdag 8 en zondag 9 september hebben de volwassen en jeugdschutters deelgenomen aan het persoonlijk kampioenschap van de MLSB Roermond. Bij de volwassen waren na 4 ronden alle schutters helaas uitgeschoten.

Bij de jeugd mochten vier A-schutters kavelen om de prijzen en in de B-klasse één schutter. Na kaveling behaalde in de A-klasse Célin Schroeten een mooie derde plaats, was er een vierde plaats voor Daan van Cruchten, een vijfde plaats voor Tijn Cox en een zesde plaats voor Siem Bertjens. In de B-klasse heeft na kaveling Jip Cox een vierde plaats behaald.

Volledige resultaten...


 26 augustus 2018 - Bondsschuttersfeest MLSB Sint Odiliënberg

Zondag 26 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het 312e en tevens laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen van de Midden-Limburgse Schuttersbond gehouden in Sint Odiliënberg. Bij het jeugdschieten is er een eerste plaats behaald in de A-klasse door het drietal: Célin, Fenna en Tijn en een tweede plaats door het drietal: Siem, Brian en Mitch.

Volledige resultaten...

Fotoverslag...


 


22 juli 2018 - Bondsschuttersfeest MLSB Brachterbeek

Zondag 22 juli heeft de schutterij deelgenomen aan het 311e Bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schuttersbond gehouden in Brachterbeek. Tijdens de bij-wedstrijden heeft de Hofdames groep en het koningspaar een tweede prijs behaald. Bij het jeugdschieten is er een tweede plaats behaald in de A-klasse door het drietal: Daan, Nick en Tijn. Bij de volwassenen is door het B-zestal een vierde plaats behaald.

Volledige resultaten...

1 juli 2018 - OLS Raam/Ophoven

Zondag 1 juli heeft de schutterij deelgenomen aan het Oud Limburgs Schuttersfeest dat dit jaar werd gehouden in Raam/Ophoven. Tijdens de optocht heeft de schutterij een zevende plaats behaald voor de beste commandant en voor het mooiste geheel. Bij het schieten werd helaas het eerste schot in de korpsronde gemist en was de schutterij gelijk uitgeschakeld in de schietwedstrijd.

Volledige resultaten...

Fotoverslag...
26 juni 2018 - Kinjer-OLS Raam/Ophoven

Dinsdag 26 juni heeft de Hubertusschool Herten onder begeleiding van de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS in Raam.

Tijdens de optocht en wedstrijden heeft de Hubertusschool de volgende prijzen behaald:

 • Beste commandant - 729,00 punten - Eerste prijs
 • Beste muziekkorps (echt) - 739,00 punten - Tweede prijs
 • Beste vaandeldrager - 701,00 punten - Eerste prijs
 • Mooiste geheel - 748,00 punten - Tweede prijs
 • Mooiste vaandel - 717,00 punten - Eerste prijs

 • Bij de schietwedstrijd behaalde het zestal 34 punten en viel hierdoor net buiten de prijzen.

  In het totaalklassement haalde de school met een score van 726 punten een heel mooie tweede plaats met maar 2 punten minder dan de winnaar van het Ummeke.

  Fotoverslag...

  23 juni 2018 - Ere-kruis schieten

  Zaterdag 23 juni heeft de schutterij haar jaarlijkse Ere-kruis schieten gehouden voor de leden van de schutterij. Bij de jeugd is na een spannende tweestrijd de titel gewonnen door Célin Schroeten met 65 rake schoten. Bij de volwassenen was er ook een lange tijd een strijd tussen twee schutters. Uiteindelijk heeft Erik Vogels met 146 rake schoten deze titel gewonnen. De drietallen wedstrijd werd gewonnen door het Jan, Leo en Roel.

  Volledige resultaten...

  17 juni 2018 - Bondsschuttersfeest MLSB Beegden

  Zondag 17 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het 310e Bondsschuttersfeest van Midden-Limburgse Schuttersbond gehouden in Beegden. Tijdens de bij-wedstrijden heeft de Hofdames groep een Ere-prijs behaald. Bij het jeugdschieten is er een tweede plaats behaald in de B-klasse door het drietal: Jasmijn, Natalie en Jip. Bij de volwassenen is door het A-zestal een vierde plaats behaald.

  Volledige resultaten...


     26 mei 2018 - ABC schieten Maasniel

  Zaterdag 26 mei heeft de schutterij meegedaan aan de ABC schietwedstrijd in Maasniel, helaas werden er echter geen prijzen behaald.

  Volledige resultaten...


  13 mei 2018 - Bondsschuttersfeest MLSB

  Zondag 13 mei organiseerde de schutterij het 309e Bondsschuttersfeest van Midden-Limburgse Schuttersbond.

  Fotoverslag Bondsschuttersfeest...

  Tijdens het schuttersfeest hebben 7 jeugd drietallen van de schutterij deelgenomen aan de schietwedstrijd met de luchtbuks (in totaal deden er 27 jeugdrietallen mee). Bij de A-drietallen was er een eerste plaats voor het drietal: Siem, Brian en Mitch (het enige drietal met de maximale score van 45 punten) en na kaveling een derde plaats voor het drietal: Tijn, Célin en Daan. Bij de B-drietallen werd na kaveling een tweede plaats behaald door het drietal: Kate, Jip en Kevin.

  Volledige resultaten...


   


  10 mei 2018 - Kienavond / Seniorenmiddag / Oolder Familie Festival

  Fotoverslag Kienavond...

  Fotoverslag Seniorenmiddag...

  Fotoverslag Oolder Familie Festival...


  6 mei 2018 - Dekenaal schuttersfeest

  Zondag 6 mei organiseerde de schutterij het Dekenaal schuttersfeerst van het Dekenaat Roermond.

  Fotoverslag schuttersfeest...

  Tijdens het Dekenaal schuttersfeest hebben 7 jeugd drietallen van de schutterij deelgenomen aan de schietwedstrijd met de luchtbuks. Na een kaveling was er een mooie eerste plaats voor het drietal: Fenna, Daan en Célin. Na een spannende kaveling om de derde plaats haalde het drietal: Guusje, Milan en Nick een vierde plaats.

  Volledige resultaten...

  8 t/m 23 mei 2018 - Rabobank Clubkas Campagne
  Ook dit jaar kan weer op de schutterij en op de Stichting Nepomec worden gestemd voor de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank kunnen van dinsdag 8 mei tot en met woensdag 23 mei stemmen en daarmee via hun stem onze vereniging een kans bieden op een hoger financiële ondersteuning van het te verdelen bedrag van de Rabobank. Voor de schutterij en Stichting Nepomuc hebben we ons ingeschreven voor: aankoop muziek instrumenten jeugd en nieuwe opslagruimte instrumentarium. Dit jaar is door de Rabobank Roermond/Echt een bedrag van €175.000 beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne.

  6 mei t/m 13 mei 2018 - Schuttersfeesten / Havenfeesten
  Op zondag 6 mei organiseert de schutterij het Dekenaal schuttersfeest en op zondag 13 mei het 309e Bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Op de dagen tussen deze schuttersfeesten worden er nog verschillende activiteiten georganiseerd door de schutterij, waaronder een kien avond een Oolder Familie Festival. PROGRAMMA OOLDER FAMILIEFESTIVAL AANGEPAST, vanwege weersomstandigheden en ook weer de Havenfeesten met op vrijdag 11 mei een optreden van de Classics Revival Band en op zaterdag 12 mei een Foute Party (helaas al uitverkocht).

  Meer informatie...

   
     2 mei 2018 - In Memoriam - Harrie Vossen
  Met droefheid ontvingen we het bericht dat ons lid Harrie Vossen woensdag 2 mei op 91 jarige leeftijd plotseling is overleden. Harrie was 44 jaar lid van de vereniging. We wensen de naaste familie veel sterkte met dit verlies.

  Dinsdag 8 mei is Harrie herdacht tijdens de uitvaartsdienst in de H. Michaël kerk van Herten.


  27 april - In Memoriam - Arno Vrinzen
  Met droefheid ontvingen we het bericht dat ons lid Arno Vrinzen vrijdag 27 april op 85 jarige leeftijd plotseling is overleden. Arno was 31 jaar lid van de vereniging. We wensen de naaste familie veel sterkte met dit verlies.


  15 april 2018 - Jeugd drietalschieten luchbuks - Herkenbosch
  Zondag 15 april is de laatste jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter. Deze keer werd de wedstrijd gehouden in Herkenbosch. Bij de A-drietallen was er een eerste plaats voor het drietal: Célin, Guusje en Fenna. Bij de B-drietallen werd een eerste plaats behaald door het drietal: Jip, Jasmijn en Natalie.

  Resultaten...


     7 april 2018 - Finale wedstrijd wintercompetitie luchtbuks 2017-2018
  Zaterdag 7 april is de laatste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2017-2018. Deze wedstrijd is met een gedeelde eerst plaats gewonnen door het drietal: Joeri, Kevin en Iris en drietal: Jasmijn, Daan en Erik, een derde plaats was er voor het drietal: Guusje, Brian en Miriam. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie.

  De winnaar van deze wintercompetitie is Tijn Cox met 72 punten, een tweede plaats is er voor Erik Vogels met 71 punten en een derde plaats voor Daan van Cruchten met 69 punten.

  Resultaten...

  Persoonlijke eindresultaten

  24 maart 2018 - Vierde wedstrijd wintercompetitie luchtbuks 2017-2018
  Zaterdag 24 maart is de voorlaatste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2017-2018. Deze wedstrijd is na kaveling gewonnen door het drietal: Chantal, Fenna en Joeri, een tweede plaats was er voor: Guusje, Daan en Erik, en een derde plaats voor het drietal: Roy, Jasmijn en Tijn. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie.

  Resultaten...

  Persoonlijke resultaten...

  Persoonlijke resultaten na aftrek slechtse resultaat / gemiste wedstrijd...


  18 maart 2018 - Jeugd drietalschieten luchbuks - Thorn
  Zondag 18 maart is de vierde jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter, tussen verschillende Midden-Limburgse schutterijen. Deze keer werd de wedstrijd gehouden in Thorn. Ook deze keer schoten een aantal kinderen mee die ook meedoen met het Kinjer-OLS in Raam. Ook al werd er goed geschoten, deze keer werden er echter net geen prijzen behaald.

  Resultaten...


  10 maart 2018 - Derde wedstrijd wintercompetitie luchtbuks 2017-2018
  Zaterdag 10 maart is de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2017-2018. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Erik, Frank en Emma, een tweede plaats was er voor: Chantal, Fenna en Joeri en een derde plaats voor het drietal: Guusje, Milan en Mark.

  Resultaten...

  Persoonlijke resultaten...

  Persoonlijke resultaten na aftrek slechtse resultaat / gemiste wedstrijd...


  25 februari 2018 - Jeugd drietalschieten luchbuks - Heel/Ool
  Zondag 25 februari is de derde jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter, tussen verschillende Midden-Limburgse schutterijen. De organisatie was in handen van de schutterij van Heel, maar de wedstrijd werd gehouden in ons schutterslokaal de Tump. Deze keer schoten een aantal kinderen mee die ook meedoen met het Kinjer-OLS in Raam. Bij de A-drietallen was er een eerste plaats voor het drietal: Milan, Nick en Daan. Er werd bij de B-drietallen een derde plaats behaald door het drietal: Jasmijn, Jip en Natalie.

  Resultaten...


     24 februari 2018 - Derde wedstrijd wintercompetitie luchtbuks 2017-2018
  Zaterdag 24 februari werd de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2017-2018. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Milan, Jip en Jolanda, een tweede plaats was er voor: Chantal, Frank en Erik en een derde plaats voor het drietal: Kate, Iris en Nick.

  Resultaten...

  Persoonlijke resultaten...


  2017
  17 december 2017 - Jeugd drietalschieten luchbuks - Ool
  Zondag 17 december is de tweede jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter, tussen verschillende Midden-Limburgse schutterijen, in ons schutterslokaal de Tump. Bij de A drietallen was er een tweede plaats voor het drietal: Célin, Daan en Brian. Er werd bij de B drietallen een tweede plaats behaald door het drietal: Jasmijn, Natalie en Jip en een derde plaats behaald door het drietal: Kate, Emma en Jasmijn.

  Resultaten...

   

  9 december 2017 - Eerste wedstrijd wintercompetitie luchtbuks 2017-2018
  Zaterdag 9 december is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie luchtbuks van het seizoen 2017-2018. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie. De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal: Mitch, Fenna en Roel, een tweede plaats was er voor: Guusje, Milan en Mark en een derde plaats voor het drietal: Kate, Nick en Chantal.

  Resultaten...

  Persoonlijke resultaten...


  29 oktober 2017 - Jeugd drietalschieten luchbuks - Brachterbeek
  Zondag 29 oktober is de eerste jeugddrietal schietwedstrijd met de luchtbuks gehouden van deze winter tussen schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Deze wedstrijd was georganiseerd door de schutterij van Brachterbeek. Er werd door de schutterij met 4 drietallen deelgenomen maar er werd echter geen prijs gewonnen.

  Resultaten...


  23 september 2017 - H. Kantersbekerschieten
  Op zaterdag 23 september werd met het afsluiten van het seizoen geschoten voor de H. Kantersbeker. Bij de jeugd werd de beker gewonnen door Fenna van Rijt met 69 rake schoten en bij de volwassenen na loting door Marc Poulussen met 50 rake schoten.

  Volledige resultaten...

     17 september 2017 - Koningsschieten
  Zondag 17 september hield de schutterij haar jaarlijkse Koningsschieten. Na het deelnemen aan de H. Mis m.m.v. het Percussion Orchestra Ool en het afhalen van het Koningspaar werd 's middags het Koningsschieten geopend bij schietlokaal de Tump met huldiging van de jubilarissen. Bij deze huldiging was ook OLS Federatie president Ger Koopmans aanwezig om de jubilarissen die 70 jaar lid zijn de bijbehorende medaile op te spelden. Er werden drie jubilarissen gehuldigd die 70 jaar lid zijn van de schutterij: Pierre Evers, Thei Vergoossen en Tjeu Helwegen. Daarnaast waren er drie jubilarissen 60 jaar lid: Thei van Vlodrop, Jan van Vlodrop en Wiel Vossen. Ook werden er twee jubilarissen gehuldigd die 40 jaar zijn van de schutterij: Ton Beckers en Christien Helwegen-Scheijvens.

  Daarna kon de strijd beginnen voor het schieten om de Konings titels. Daan van Curchten werd jeugdkoning en Célin Schroeten jeugdkoningin en bij de burgers ging de titel naar Els Poulussen. Bij de leden van de schutterij is de titel gewonnen door Lonneke Faessen-Hanewald.

  Meer informatie + volledig fotoverslag...
  9/10 september 2017 - Persoonlijk kampioenschap MLSB 2017
  Zaterdag 9 en zondag 10 september heeft de schutterij deelgenomen aan het persoonlijk kampioenschap van de MLSB in Asenray. Vanwege de stevige wind waren er wisselende schietresultaten, maar werd er bij het luchtbuksschieten na kaveling bij de jeugd in de A-klasse een derde plaats behaald door Tijn Cox en in de B-klasse een derde plaats behaald door Siem Bertjens. Bij de schietwedstrijd met de grote buks werden er geen prijzen behaald.

  Volledige uitslagen...  9 september 2017 - Kennismakingsavond MUZIEK
  Zaterdag 9 september organiseert de schutterij voor geinteresseerden van 17.00 tot 19.00 uur een kennismakingsavond muziek. Hiermee wil de schutterij promoten stimuleren om jeugd muziek te maken.

  Meer informatie...


  27 augustus 2017 - Bondsschuttersfeest Herkenbosch
  Zondag 27 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het laatste Bondsschuttersfeest van 2017 in Herkenbosch. Bij de jeugdrietallen wedstrijd met de luchtbuks was er een derde plaats voor het A drietal: Fenna, Jip en Tijn en een derde plaats voor het B-1 drietal: Milan, Nick en Mitch.

  Volledige uitslagen...


     23 juli 2017 - Dörpssjöttersfees / Dorpsschieten
  Zondag 23 juli werd door de schutterij het jaarlijkse dörpssjöttersfees georganiseerd bij schutterslokaal de Tump. Er kon worden geschoten met de OLS buks voor volwassenen en met de luchtbuks voor de jeugd. Bij de zestallen met de grote buks was er de winst, en tevens wisselbeker, voor het team: Op good gelök en bij de drietallen werd de eerste prijs gewonnen door het drietal: Lange. Bij de jeugd werd de drietal wedstrijd gewonnen door het team: De Winnaars en bij het individueel schieten was de eerste plaats voor Brian Metten. Tevens was er tombola schieten voor leuke prijzen beschikbaar gesteld door: Rabobank, Gloriosa, Tweewielerservice Jack Teeuwen en Knip en Zo.

  Volledige uitslagen...

  Fotoverslag...

  15 juli 2017 - ABC schieten Herkenbosch
  Op zaterdag 15 juli heeft de schutterij meegedaan bij het jaarlijkse ABC schieten, dit jaar gehouden in Herkenbosch. Het A-zestal haalde in de A-klasse een mooie tweede plaats en een derde plaats van alle deelnemende zestallen.

  Volledige resultaten...


  2 juli 2017 - OLS Merkelbeek
  Zondag 2 juli heeft de schutterij deelnemen aan het OLS te Merkelbeek. Tijdens de optocht en nevewedstrijden werden een tweede plaats behaald voor mooiste hofdamesgroep jeugd, een negende plaats voor het mooiste geheel en een elfde plaats voor de beste bordjesdager. Bij de solistenwedstrijd behaalde Brian Metten een mooie twaalfde plaats. Bij de schietwedstrijd van het A-zestal werd er na de twee korpsronden echter helaas in de derde kavelronde gemist.

  Foto's...

  Meer informatie / volledige uitslagen...

  27 juni 2017 - Kinjer-OLS Merkelbeek
  Op dinsdag 27 juni heeft de Hubertusschool onder begeleiding van leden van de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS te Merkelbeek. De kinderen van de school hebben afgelopen maanden al veelvuldig geoefend op het marcheren, muziek maken en het schieten met de luchtbuks. Ze werden hierbij ondersteund door de leden van de schutterij.

  Op het Kinjer-OLS zelf werd er een eerste prijs behaald voor de mooiste echte muziek en was er met 35 punten een eerste prijs in de schietwedstrijd.

  Volledige resultaten...

  Fotoverslag...  19 juni 2017 - In Memoriam - Sjra Roumen
  Ons bereikte het droevige bericht dat ons lid, Sjra Roumen maandag 19 juni op 84 jarige leeftijd is overleden. Sjra was meer dan 57 jaar lid van onze schutterij en ruim 70 jaar lid van de O.L.S. federatie en ontving daarvoor dit jaar nog een onderscheiding. Sjra heeft jaren als penningmeester en commandant van de schutterij gefungeerd. Ook was hij opgenomen bij het Kapittel van de Edele Eed Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. We wensen de naaste familie veel sterkte met dit verlies.

  Maandag 26 juni is Sjra herdacht tijdens de uitvaartsdienst met schutterseer in de H. Michaël kerk van Herten.


  18 juni 2017 - Bondsschuttersfeest Horn
  Zondag 18 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest in Horn. Bij de neven-wedstrijden was er een Ere-prijs voor de mooiste hofdame en tijdens de optocht een tweede plaats voor beste defilé. Daarnaast was er bij de jeugdrietallen wedstrijd met de luchtbuks een eerste plaats voor het B-1 drietal: Milan, Nick en Mitch en een derde plaats voor het B-2 drietal: Daan, Kate en Brian. Bij de volwassenen met de grote buks werd er na kaveling een derde plaats behaald door het C-zestal.

  Volledige resultaten...

  3 juni 2017 - Ere-kruis schieten
  Zaterdag 3 juni organiseerde de schutterij het jaarlijkse Ere-kruis schieten voor de leden van de schutterij. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd waren er 4 schutters, van de in totaal 16 deelnemers, na de eerste ronde over die de maximale score van 15 punten hadden behaald. Bij het kavelen op punten van 0.6 cm was Tijn Cox uiteindelijk de winnaar. De schietwedstrijd van de volwassen was met 15 deelnemers en de winnaar werd Leon Verboeket met 27 rake schoten op punten van 1 cm.

  Volledige resultaten...


     28 mei 2017 - Bondsschuttersfeest Neer
  Zondag 28 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest in Neer. Bij de neven-wedstrijden was er een tweede plaats voor beste vaandeldrager, mooiste hofdames en mooiste Koning. Daarnaast was er bij de jeugdrietallen wedstrijd met de luchtbuks een tweede plaats voor het B-2 drietal: Daan, Guusje en Brian en een derde plaats voor het B-4 drietal: Siem, Guusje en Kate.

  Volledige resultaten...


   
  14 mei 2017 - Bondsschuttersfeest Asenray
  Op zondag 14 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste Bondsschuttersfeest van dit jaar gehouden in Asenray. Bij de neven-wedstrijden was er een ere plaats voor de hofdames Tijn en Britt. Daarnaast was er bij de jeugdrietallen wedstrijd met de luchtbuks na kaveling een tweede plaats voor het B-1 drietal: Milan, Nick en Mitch. Bij de solisten wedstrijd werd een derde plaats behaald door Brian in de jeugd divisie.

  Voorlopige resultaten...


     10 t/m 23 mei 2017 - Rabobank Clubkas Campagne
  Ook dit jaar kan weer op de schutterij en op de Stichting Nepomec worden gestemd voor de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank kunnen van 10 tot en met 23 mei stemmen en daarmee via hun stem de vereniging een kans bieden op een hoger financiële ondersteuning van het te verdelen bedrag van de Rabobank. Dit jaar is door de Rabobank een bedrag van €175.000 beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne.

  7 mei 2017 - Dekenaal schuttersfeest Montfort
  Zondag 7 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste schuttersfeest van dit jaar, het Dekenaal schuttersfeest in Montfort met de eerste deelname van de jeugd-bielemannen. Bij de jeugdrietallen wedstrijd met de luchtbuks was er na een spannende kaveling een eerste plaats voor het drietal: Fenna, Milan en Tijn en een tweede plaats voor het drietal: Daan, Jip en Mitch. Bij de solisten wedstrijd werd een eerste plaats behaald door Brian en een tweede plaats door Sjors. Daarnaast was er bij de neven-wedstrijden een eerste plaats voor de hofdames, een tweede prijs voor mooiste Koning en een tweede prijs voor mooiste Koningspaar. De schietwedstrijd voor de volwassenen leverde na kaveling een derde plaats op voor het A-zestal.

  Volledige resultaten...

  22 april 2017 - Finale wedstrijd Wintercompetie luchtbuksschieten 2016-2017
  Zaterdag 22 april werd de finale wedstrijd van de wintercompetitie luchtbuks gehouden. Deze wedstrijd is met 54 punten (de maximale score) gewonnen door het drietal: Miriam, Brian en Tijn.

  In deze laatste wedstrijd werd ook beslist wie winnaar zou worden van de wintercompetitie. Tijn Cox heeft het individueel kampioenschap gewonnen met een score van 72 punten, oftewel een 100% score. De tweede plaats is behaald door Lon Poulussen met 71 punten. Voor de derde plaats moest er worden gekaveld op punten van 0.6 cm. Hierbij behaalde Brian Metten de derde plaats en was er een vierde plaats voor Milan Bertjens. De jeugd wist hierbij alle volwassen deelnemers aan de winter competitie te verslaan.

  Volledige drietal uitslagen...

  Persoonlijke eindstand...

  Foto's...

  13 april 2017 - In Memoriam - Leon Wirtz
  Met droefheid ontvingen we het bericht dat ons lid Leon Wirtz donderdag 13 april op 61 jarige leeftijd plotseling is overleden. Leon verzorgde jarenlang de muzieklessen voor de jeugd en was muzikant bij Percussion Orchestra Ool. Verder was hij jurylid bij de diverse schuttersfeesten en het OLS. We wensen de naaste familie veel sterkte met dit verlies.


  2 april 2017 - Jeugd drietalschieten met luchbuks
  Zondag 2 april werd de laatste wedstrijd jeugd drietalschieten gehouden van deze winter tussen schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Deze wedstrijd was georganiseerd door de schutterij van Herkenbosch. Er werd met 6 drietallen deelgenomen en het A-drietal viel net buiten de prijzen met een vierde plaats, bij de B-drietallen was er na kaveling ook net geen prijs maar wel een mooie vierde plaats voor het drietal bestaande uit: Jasmijn, Natalie en Célin. Dit drietal was volledig samengesteld met scholieren die deelnemen op het Kinjer-OLS.

  Resultaten...

  9 april 2017 - Opening Christoffel Huiskamer Concerten door Percussion Orchestra Ool
  Aanstaande zondag 9 april zal het Percussion Orchestra Ool om 13.00 uur met een spectaculaire optreden de opening verzorgen van de 5e editie van de Christoffel Huiskamer Concerten in de tuin van de kruisgangen, Swalmerstraat 100 in Roermond. De entree is gratis.
  18 maart - Ool Muzikaal
  Op zaterdagavond 18 maart organiseerde de schutterij samen met buurtvereninging St. Johannes Nepomucenus voor de vierde keer Ool Muzikaal. Er waren optredens van Famfort, Senioren Orkest Leudal en Percussion Orchestra Ool en tevens werd er het startschot gegeven voor de verbouwing van schutterslokaal de Tump.

  Fotoverslag...
  18 maart 2017 - Ool Muzikaal
  Op zaterdagavond 18 maart organiseert de schutterij samen met buurtvereninging St. Johannes Nepomucenus voor de vierde keer Ool Muzikaal. Er zijn optredens van Famfort, Senioren Orkest Leudal en Percussion Orchestra Ool en de aanvang is om 19.15.

  Meer informatie...  12 maart 2017 - Jeugd drietalschieten met luchbuks
  Zondag 12 maart werd de vierde wedstrijd jeugd drietalschieten gehouden van deze winter tussen schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Deze wedstrijd was georganiseerd door de schutterij van Thorn en werd gehouden in de Tump in Ool. Het A-drietal viel net buiten de prijzen met een vierde plaats, maar bij de B-drietallen was mooie tweede plaats voor het drietal: Guusje, Brian en Daan en een derde plaats voor het drietal Daan, Joeri en Nick.

  Resultaten...

  Foto's...


   


  4 maart 2017 - Vierde wedstrijd Wintercompetie luchtbuksschieten 2016-2017
  Zaterdag 4 maart is de vierde wedstrijd van de wintercompetitie luchtbuks gehouden. Deze wedstrijd is met 54 punten (de maximale score) gewonnen door het drietal: Tijn, Brian en Miriam. De individuele resultaten tellen mee voor het persoonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie.

  Volledige uitslagen...

  Persoonlijke tussenstand...

  De laatste wedstrijd is op 22 april en in deze finale wedstrijd zal beslist worden wie de winnaar wordt van deze wintercompetitie.


  12 februari 2017 - Jeugd drietalschieten met luchbuks
  Zondag 12 februari werd de derde wedstrijd jeugd drietalschieten gehouden van deze winter tussen schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Deze wedstrijd was georganiseerd door de schutterij van Brachterbeek en werd gehouden in de Tump in Ool. Bij de A en B drietallen was er deze keer helaas geen prijs.

  Resultaten...


  22 januari 2017 - Investituur van het Kapittel van de Edele Eed Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.
  Zondag 22 januari is ons lid van de schutterij, Jack Naus, opgenomen als schutbroeder van het Kapittel van de Edele Eed Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.

  De investituur was in de parochiekerk van de H. Remigius te Schimmert en 's avonds werd er nog een receptie gehouden voor Jack in het clublokaal: café Kanters.

  Foto's...


  14 januari 2017 - Derde wedstrijd Wintercompetie luchtbuksschieten 2016-2017
  Zaterdag 14 januari is de derde wedstrijd van de wintercompetitie luchtbuks gehouden. Deze wedstrijd is met 53 punten gewonnen door het drietal: Bert, Dwight en Leo, een tweede plaats was er voor: Miriam, Brian en Tijn en een gedeeld derde plaats voor het drietal: Nick, Milan en Michael en drietal: Antoinette, Lon en Josien. De individuele resultaten tellen mee voor het peroonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie.

  Volledige uitslagen...

  Persoonlijke tussenstand...

  De volgende wedstrijd is op 4 maart 2017 en 22 april 2017 zal in de finale wedstrijd beslist worden wie de winnaar wordt van deze wintercompetitie.


  2016
  4 december 2016 - Jeugd drietalschieten met luchbuks
  Zondag 4 december werd de tweede wedstrijd jeugd drietalschieten gehouden van deze winter tussen schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Deze wedstrijd was georganiseerd door de schutterij van Heel en werd gehouden in de Tump in Ool. Bij de B-drietallen was er een derde plaats door het drietal van de schutterij bestaande uit: Brian, Daan en Guusje. Deze prijs werd behaald na kaveling met een tweede B-drietal van de schutterij: Guusje, Célin en Siem.


  Meer bijgewerkte resultaten...

  1 december - Najaarsvergadering
  Op donderdag 1 december wordt de najaarsvergadering vanaf 20.00 uur gehouden voor de leden van de schutterij in schutterslokaal de Tump.


  13 november 2016 - Jeugd drietalschieten met luchbuks
  Zondag 13 november was er de eerste wedstrijd jeugd drietal schieten van deze winter tussen verschillende schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond. Bij de B-drietallen is een mooie tweede plaats door het drietal van de schutterij bestaande uit: Mitch, Guusje en Brian.


  Meer uitslagen...

  5 november 2016 - Wintercompetie luchtbuksschieten 2016-2017
  Zaterdag 5 november is weer de eerste wedstrijd van de wintercompetitie luchtbuks gehouden. De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal: Leo, Bert en Wilbert, een tweede plaats was er voor: Joeri, Tijn en Antoinette en een derde plaats voor het drietal: Frank, Robert en Jolanda. De individuele resultaten tellen mee voor het peroonlijk kampioenschap luchtbuks van deze wintercompetitie.

  Volledige uitslagen...

  Persoonlijke tussenstand...

  De volgende wedstrijden zijn op 10 december, 14 januari 2017, 4 maart 2017 en op 22 april 2017 zal in de finale wedstrijd beslist worden wie de winnaar wordt van deze wintercompetitie.


  31 Oktober 2016 - Rabobank Clubkas Campagne
  Namens het bestuur en leden: bedankt allen die op de schutterij hebben gestemd bij de Rabobank Clubkas Campagne. Hierdoor ontvangt de schutterij een mooi bedrag, dat kan worden besteed voor o.a. het jeugdbeleid van de schutterij.


  4-15 oktober 2016 - Rabobank Clubkas Campagne
  De schutterij heeft zich ook voor de clubactie aangemeld. Leden van de Rabobank kunnen tussen 4 en 15 oktober op de schutterij stemmen en daarmee via hun stem de vereniging een kans bieden op een hoger financiële ondersteuning van het te verdelen bedrag van de Rabobank. In 2016 is er van de Rabobank winst een bedrag van €125.000 beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne.

  1 oktober 2016 - Afsluiting schietseizoen
  Zaterdag 1 oktober is vanaf 18.00 uur bij schutterslokaal de Tump afsluiting van het buiten schietseizoen. Voor alle leden van de schutterij en het Percussion Orchestra Ool is er nog een laatste schietactiviteit buiten met de grote buks.


  18 september 2016 - Koningsschieten
  Op het jaarlijks koningsschieten gehouden op zondag 18 september heeft Twan Poulussen zich tot Koning geschoten van de schutterij. Bij de burgerkoning ging de titel net als vorig jaar naar Gerrit van Dongen en de titel van jeugdkoningin was voor Fenna van Rijt en jeugdkoning voor Brian Metten.


  Meer uitslagen...

  Fotoverslag...

  10/11 september 2016 - Persoonlijk kampioenschap MLSB 2016
  Zaterdag 10 en zondag 11 september werd seizoen van de MLSB afgelsoten met het persoonlijk kampioenschap. Bij de luchtbuks wedstrijd voor de jeugd heeft in de B-klasse Milan Bertjens na kaveling een mooie eerste plaats behaald en was er een vierde plaats voor Joeri de Vreese. Bij de grote buks was er in de Jeugdklasse een tweede plaats voor Lon Poulussen. Bij de volwassenen met de grote buks werd er in de A-klasse een vierde plaats behaald door Erik Vogels met 234 rake schoten (totaalklassement ook de vierde plaats) en een achtste plaats voor Leo Huijs met 107 rake schoten (totaalklassement negende plaats).

  Uitslagen...

  Fotoverslag...
  23 juli 2016 - Ere-kruis schieten
  Op zaterdag 23 juli was het jaarlijkse Ere-kruis schieten voor de leden van de schutterij. Bij de volwassen is het Ere-kruis gewonnen door: Bert Leenen en bij de jeugd door: Brian Metten.

  Volledige uitslagen...


     17 juli 2016 - Dörpssjöttersfees
  Zondag 17 juli organiseerde de schutterij weer haar jaarlijkse Dörpssjöttersfees bij schutterslokaal de Tump. Bij de zestallen was de winst voor het team: Pouwabau en zij hebben daarmee ook de wisseltrofee gewonnen.

  Volledige uitslagen...

  Fotoverslag...


  16 juli 2016 - Julianaconcert Herten
  Op zaterdag 16 juli vanaf 18.00 uur wordt het Julianaconcert gehouden in Herten. Bij dit concert heeft Percussion Orchestra Ool ook een optreden geven. Daarnaast hebben de kinderen van de Hubertusschool die hebben deelgenomen aan het Kinjer-OLS nogmaals een optreden geven.


  3 juli 2016 - OLS 2016 Maasmechelen
  Op zondag 3 juli heeft de schutterij weer deelgenomen op het OLS dat dit jaar werd gehouden in Maasmechelen. Bij de nevenwedstrijden heeft Anita Verkooijen Schaefer een zesde plaats behaald in de categorie: mooiste koningin. Bij het schieten werd helaas al in de eerste korpsronde gemist, zodat deze wedstrijd al snel voorbij was.

  Meer resultaten...

  Fotoverslag OLS 3 juli 2016 in Maasmechelen...

  28 juni 2016 - Kinjer-OLS 2016 Maasmechelen
  Dinsdag 28 juni heeft de Hubertusschool uit Herten in samenwerking met de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS in Maasmechelen. Op deze zonnige dag hebben de kinderen eerst een optocht door het dorp gelopen. Vervolgens was er de schietwedstrijd en nogmaals het presenteren voor de jury, deze keer in de schutterswei. Bij de prijs uitreiking heeft de Hubertusschool een eerste prijs behaald als mooiste geheel en was er een tweede plaats voor de mooiste marketensters. Met de schietwedstrijd haalden het zestal in totaal 29 punten.

  Meer informatie...

  Fotoverslag...
  25 juni 2016 - OLS oefenwedstrijd Asenray
  Zaterdag 25 juni heeft de schutterij als voorbereiding op het OLS aan een oefenwedstrijd deelgenomen in Asenray. Beide deelnemende zestallen behaalde bij het korpsschieten 70 punten, dit was echter niet voldoende op mee te kavelen voor de prijzen.

  Volledige resultaten...


  19 juni 2016 - Bondsschuttersfeest Thorn
  Zondag 19 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest gehouden in Thorn. Bij de nevenwedstrijden is er een ere-prijs behaald voor de mooiste koningin. Bij het schieten met de grote buks is er na kaveling een eerste plaats voor het drietal. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd heeft het drietal: Fenna, Tijn en Steffie een tweede plaats behaald.

  Volledige uitslagen...


  18 juni 2016 - Maaslandschieten Thorn
  Zaterdag 18 juni heeft de schutterij meegedaan op het Maaslandschieten in Thorn. In de A-klasse werd na kaveling een eerste plaats behaald en in B-klasse werd 71 punten een tweede plaats behaald.

  Volledige resultaten...     11 juni 2016 - Schuttersdag Linden
  Zaterdag 11 juni heeft de schutterij deelgenomen aan een schuttersdag van het Sint Antonius en Mariagilde in Linden. Deze dag was georganiseerd vanwege de overdracht van de Kraaijenbergse Plassen door de firma Smals. Samen met het gilde heeft de schutterij een rondgang door het dorp gemaakt om vervolgens een defilé af te nemen voor de genodigden. Vervolgens werd er nog een schietwedstrijd gehouden, het zogenaamde Brabants Gildeschieten op de wipboom, tussen de leden van het gilde en de schutterij. Na een spannende kaveling werd deze wedstrijd gewonnen door Erik Vogels van de schutterij en wist daarmee ervaren schutters van het gilde te verslaan.
  28 mei 2016 - ABC schieten Maasniel
  Zaterdag 28 mei organiseerde schutterij Sint Urbanus in Maasniel het jaarlijkse ABC schieten. Met 1 misser behaalde het A-zestal van de schutterij in totaal 71 punten, wat echter niet genoeg was om te kavelen voor de prijzen.

  Volledige uitslagen...


  22 mei 2016 - Bondsschuttersfeest Buggenum
  Zondag 22 mei heeft de schutterij meegedaan aan het tweede schuttersfeest gehouden in Buggenum. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd heeft het A-drietal: Brian, Fenna en Clint na kaveling een tweede plaats behaald. Bij de volwassenen met de grote buks was er na kaveling een gedeelde eerste plaats voor het A-zestal.

  Volledige uitslagen (bijgewerkt)...


  12 mei 2016 - Jaarvergadering
  In de nieuwsbrief van april is aangegeven dat de jaarvergadering op donderdag 21 april zal worden gehouden, echter vanwege omstandigheden kan de jaarvergadering helaas niet op deze dag doorgaan. Deze jaarvergadering zal verplaatst worden naar donderdag 12 mei.


  8 mei 2016 - Bondsschuttersfeest Merum
  Zondag 8 mei werd eerste Bondsschuttersfeest van 2016 gehouden in Merum door de zustervereniging St. Anna waaraan de schutterij heeft deelgenomen. Bij de volwassenen was er onder ander vanwege de wind geen prijs bij het schieten met de grote buks, maar bij het luchtbuksschieten voor de jeugd heeft het A-drietal: Fenna, Jip en Tijn een eerste plaats en het B-drietal: Guusje, Milan en Milan een derde plaats behaald.

  Volledige uitslagen...

  Fotoverslag...

  Videoweergave defilé...     1 mei 2016 - Dekenaalschuttersfeest Merum

  Zondag 1 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste schuttersfeest van 2016. Dit was het Dekenale schuttersfeest georganiseert door de zustervereniging St. Anna uit Merum. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd heeft het drietal: Willem, Fenna en Tijn een eerste plaats behaald en het drietal: Guusje, Joeri en Rowan een derde plaats behaald. Voor de solisten was er een eerste plaats in de jeugd-divisie voor Brian Metten en Willem Maas.

  Volledige uitslagen...     23 april 2016 - H. Kantersbeker schieten


  Onder zeer koude en winderige weersomstandigheden heeft de schutterij op zaterdag 23 april haar jaarlijkse H. Kantersbeker schietwedstrijd gehouden voor de jeugd en de volwassen leden.

  Bij het jeugdschieten met de luchtbuks was de eerste plaats met 55 punten voor Lon Poulussen en bij de volwassenen heeft Bert Leenen met 49 punten de beker gewonnen. Beiden hebben met succes, net als in 2015, de beker opnieuw gewonnen.

  Volledige uitslagen...

  Fotoverslag...  8 april 2016 - In Memoriam - Cor Vrinzen
  We ontvingen met droefheid het bericht dat ons lid Cor Vrinzen op 75 jarige is overleden. Cor is 30 jaar lid geweest van onze vereniging.

  In hem verliezen we een zeer gewaardeerde kracht van de vereninging en zullen hem zeker missen. We wensen zijn echtgenote en naaste familie veel sterkte met dit verlies.

  Dinsdag 12 april is Cor herdacht met een avondmis in de H. Michaël kerk van Herten. Woensdag 13 april is de crematieplechtigheid gehouden in het crematorium Tussen de Bergen in Roermond.


  2 april 2016 - Opening schietseizoen
  Op zaterdag 2 april is er de opening van het schietseizoen en vanaf 19.00 uur kunnen de leden bij schutterslokaal de Tump weer met de OLS buks oefenen. De jeugd zal vanaf deze datum ook weer buiten oefen met de luchtbuks.


  19 maart 2016 - Finale Wintercompetitie luchtbuksschieten
  Zaterdag 19 maart is de laatste en finale wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks. Tijdens deze wedstrijd werd er in drietallen geschoten, maar op deze avond werd ook bekend wie zich persoonlijk luchtbuks kampioen 2016 mag noemen.

  Bij de jeugd had Tijn Cox de eerste plaats behaald met 72 punten, was er een tweede plaats voor Steffie van de Sluizen met 71 punten en met 70 punten een derde plaats voor Lon Poulussen.

  In het totaal klassement bleven er na een spannende strijd nog 3 schutters over die nog niet hadden gemist bij alle wedstrijden (met aftrek slechtse resultaat / gemiste wedstrijd). Er werd vervolgens nog op punten van 6 millimeter gekaveld en hierbij wist Tijn Cox alle punten te raken en werd ze kampioen luchtbuks 2016. Tanja Puts werd met 1 misser tweede en met 2 missers was er een derde plaats voor Roel Metten.

  Uitslag totaal en jeugd klassement...

  Einduitslag persoonlijk resultaat...

  Fotoverslag...
  12 maart 2016 - NL-Doet 2016

  Zaterdag 12 maart stond in het teken van NL doet. Dit een is een initiatief van het Oranje Fonds die staat in het teken van de vrijwilliger. Een aantal vrijwilligers heeft deze dag meegeholpen met verschillende opknapwerkzaamheden binnen in ons schutterslokaal de Tump uit te voeren. Bedankt voor deze hulp.

  Fotoverslag...  6 maart 2016 - Wedstrijd Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Zondag 6 maart organiseerde de schutterij van Herkenbosch de derde wedstrijd deze winter met de luchtbuks voor jeugddrietallen en deze werd ook gehouden in Ool. Tijdens deze wedstrijd wordt er geschoten tussen de jeugddrietallen van de schutterijen van Heel, Herkenbosch, Thorn en Ool.

  Bij de B-drietallen was er een eerste plaats voor het drietal: Joeri, Mitch en Guusje. Bij de A-drietallen heeft het drietal: Brian, Milan en Lon een derde plaats behaald.

   


  Uitslag van de wedstrijd...

  Fotoverslag...


  5 maart 2016 - Wintercompetitie drietal luchtbuksschieten
  Zaterdag 5 maart is de vierde en voorlaatste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks. Tijdens deze wedstrijd is de eerste plaats behaald door het drietal: Lon, Tijn en Johan een tweede plaats voor Jan/Wilbert, Steffie en Nicole en een derde plaats voor het drietal: Frank, Chantal en Miressa.

  Uitslag van de wedstrijd...

  Tijdens deze wedstrijden wordt er geschoten met drietallen samengesteld uit jeugd en volwassen. De persoonlijke schietresultaten tellen mee voor de competitie voor de beste schutter met de luchtbuks van 2016. De finale wedstrijd is op zaterdag 19 maart.

  Tussenstand persoonlijk resultaat...


  28 februari 2016 - Ool Muzikaal
  Zondag 28 februari heeft de schutterij samen met buurtvereniging St. Johannes Nepomucenus voor de derde maal Ool Muzikaal georganiseerd met optredens van de Moferter zengerkes & A-meezing koor, het Roermonds volwassenen en senioren orkest en Percussion Orchestra Ool.

  Fotoverslag...


  19 februari 2016 - Loting OLS optocht Maasmechelen
  Op 19 februari is de loting geweest voor de optocht van het OLS 2016 in Maasmechelen en de schutterij heeft het nummer 53 gekregen.


  23 januari 2016 - Wintercompetitie drietal luchtbuksschieten
  Zaterdag 23 januari is de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks. Tijdens deze wedstrijd is de eerste plaats behaald door het drietal: Miriam, Brian en Jolanda een tweede plaats voor Chantal, Frank en Antoinette en een derde plaats voor het drietal: Roger, Clint en Ron.

  Uitslag van de wedstrijd...

  Tijdens deze wedstrijden wordt er geschoten met drietallen samengesteld uit jeugd en volwassen. De persoonlijke schietresultaten tellen mee voor de competitie voor de beste schutter met de luchtbuks van 2016. De volgende wedstrijden zijn op zaterdag 5 maart en 19 maart.

  Tussenstand persoonlijk resultaat...


  17 januari 2016 - Wedstrijd Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Zondag 17 januari is de tweede wedstrijd gehouden deze winter met de luchtbuks voor jeugddrietallen georganiseerd door de schutterij van Heel en gehouden in Ool. Tijdens deze wedstrijd wordt er geschoten tussen de jeugddrietallen van de schutterijen van Heel, Herkenbosch en Ool.

  Het drietal: Tijn, Lon en Steffie heeft bij de A-drietallen een eerste plaats behaald. Bij de B-drietallen was er eerste plaats voor het drietal: Nikki, Stan en Milan en een derde plaats voor het drietal: Stan, Joeri en Mitch.

   
  Uitslag van de wedstrijd...

  Fotoverslag...


  2015
  20 december 2015 - Wedstrijd Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Op zondag 20 december is de eerste wedstrijd gehouden deze winter met de luchtbuks voor jeugddrietallen in Ool. Tijdens deze wedstrijd wordt er geschoten tussen de jeugddrietallen van de schutterijen van Heel, Herkenbosch en Ool.

  Het drietal: Tijn, Lon en Steffie heeft bij de A-drietallen een eerste plaats behaald. Bij de B-drietallen was er een derde plaats voor het drietal: Milan, Joeri en Mitch.

   


  Uitslag van de wedstrijd...

  Fotoverslag...


  12 december 2015 - Wintercompetitie drietal luchtbuksschieten
  Op zaterdag 12 december is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks. Tijdens deze wedstrijd is, met 53 rake punten, een gedeelde eerste plaats behaald door het drietal: Lon, Tijn en Jan en door het drietal Roger, Clint en Ron. Met 52 punten is een derde plaats behaald door het drietal: Fenna, Steffie en Nicole.

  Uitslag van de wedstrijd...

  Tijdens deze wedstrijden wordt er geschoten met drietallen samengesteld uit jeugd en volwassen. De persoonlijke schietresultaten tellen mee voor de competitie voor de beste schutter met de luchtbuks van 2016. De volgende wedstrijden zijn op zaterdag 23 januari, 20 februari en 19 maart.

  Tussenstand persoonlijk resultaat...


  13 november 2015 - Najaarsvergadering
  Vrijdag 13 november houdt de schutterij haar najaarsvergadering in schutterslokaal de Tump, aanvang is om 20.00 uur.


  4 november 2015 - In Memoriam - Toos Roumen-Kanters
  We ontvingen het droevige bericht dat ons lid Toos Roumen-Kanters op 81 jarige leeftijd is overleden. Toos was gedurende meer dan 50 jaar lid, waarvan diverse jaren comissielid, van onze vereniging.

  In haar verliezen we een zeer gewaardeerde kracht en zullen haar zeker missen. We wensen haar echtgenote, kinderen en naaste familie veel sterkte met dit verlies.

  De uitvaartdienst werd gehouden op dinsdag 10 november in de H. Michaël kerk in Herten.


  31 oktober 2015 - Wintercompetitie drietal luchtbuksschieten
  Op zaterdag 31 oktober is de schutterij weer gestart met de wintercompetitie met de luchtbuks. Tijdens deze wedstrijden wordt er geschoten met drietallen samengesteld uit jeugd en volwassen. De persoonlijke schietresultaten tellen mee voor de competitie voor de beste schutter met de luchtbuks van 2016. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 december.

  Uitslag van de eerste wedstrijd...  30 oktober 2015 - In Memoriam - Piet Verstegen
  Met droefheid ontvingen wij het bericht dat ons lid Piet Verstegen op 79 jarige leeftijd is overleden. Piet was bijna 30 jaar lid van onze vereniging waarvan een gedeelte als bestuurslid.

  In hem verliezen we een zeer gewaardeerde kracht van de vereninging en zullen hem zeker missen. We wensen zijn echtgenote, kinderen en naaste familie veel sterkte met dit verlies.

  De uitvaartdienst werd gehouden op donderdag 5 november in de H. Michaël kerk in Herten.


  26 september 2015 - Afsluiting seizoen / Dobbelsteenschieten
  Zaterdag 26 september heeft de schutterij het buitenseizoen afgesloten met een wedstrijd dobbelsteen schieten. Na een "spannende kaveling" is deze wedstrijd gewonnen door Ger Verstegen.
  12/13 september 2015 - Persoonlijk kampioenschap MLSB 2015 in Thorn
  Zaterdag 12 en zondag 13 september hebben de volwassen schutters en jeugdschutters deelgenomen aan het persoonlijk kampioenschap van de MLSB gehouden in Thorn. Bij de jeugdschieten met de luchtbuks was er een eerste plaats in de B-klasse voor Brian Metten en in de A-klasse een derde plaats voor Tijn Cox. Bij de volwassen met de grote buks was er een tweede plaats in de B-klasse voor Erik Vogels en vierde plaats in de A-klasse voor Bert Leenen.

  Schietresultaten schutters...

  Fotoverslag...
  30 augustus 2015 - Dörpsjöttersfees
  Zondag 30 augustus organiseerde de schutterij bij schutterslokaal "De Tump" het jaarlijkse "Dörpssjöttersfees". Bij de zestallen was de winst voor het team ZMK Café Kanters en tevens winnaar van de Wisselbokaal. Bij de drietallen was de eerste plaats voor 10 Puntj. De jeugd had een wedstrijd met de luchtbuks en bij de drietallen was de winst voor: De Roel fans. Bij het individuele schieten was de eerste plaats voor Tijn Cox.

  Meer uitslagen...

  Fotoverslag...
  22 augustus 2015 - ABC schieten
  Op zaterdag 22 augustus organiseerd de schutterij bij De Tump het jaarlijkse ABC schieten. Dit is een schietwedstrijd tussen de schutterijen van Asenray, Herkenbosch, Maasniel, Melick en Ool. De ABC titel is dit jaar gewonnen door de schutterij van Herkenbosch met het hoogste aantal afgeschoten punten met de A, B en C zestallen. De Christoffelprijs ging dit jaar naar het A zestal van Maasniel.

  Schietresultaten schutterij...
  26 juli 2015 - Bondsschuttersfeest Wessem
  Zondag 26 juli heeft de schutterij de schutterij deelgenomen aan het 300ste bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse schuttersbond in Wessem. Tijdens dit feest was er een ere-prijs voor het mooiste koning en een eerste prijs voor beste houding, mooiste muziek tijdens de optocht, beste commandant, beste vaandeldrager, beste tamboermaitre, mooiste koningin en mooiste koningspaar. Tevens behaalde bij het schieten met de grote buks het B-zestal een vierde plaats. Bij de jaarprijzen was er een tweede plaats voor de beste commandant en tevens was er een vierde plaats bij het schieten voor het B-zestal.

  Schietresultaten...

  Foto's...


  18 juli 2015 - Ere-kruis schieten
  Op zaterdag 18 juli was er van de schutterij het jaarlijkse Ere-kruis schieten. Na een spannende wedstrijd die tot de schemering duurde heeft Erik Vogels met 90 afgeschoten bölkes het Ere-kruis gewonnen, Bert Leenen werd tweede en Ger Verstegen derde.

  Fotoverslag...

  Schietresultaten...


  11 juli 2015 - Kavelen OLS Maasniel
  Zaterdag 11 juli is schutterij terug kunnen gaan voor de kaveling op het OLS in Maasniel. Onder grote belangstelling van vele supporters heeft het A-zestal de eerste vier ronde op de grote bölkes alles afgeschoten. Helaas in de volgende ronde was er één misser op de kleine bölkes, maar met dit resultaat behoort de schutterij tot de beste 22 schutterijen van de OLS van dit jaar.

  Fotoverslag...

  Resultaten...
  12 juli 2015 - Jeugdactiviteiten middag
  Zondag 12 juli heeft de jeugdcommissie een activiteitenmiddag georginiseerd voor de jeugd van de schutterij en voor de kinderen van de Hubertus school die hebben deelgenomen aan het Kinjer-OLS.

  Fotoverslag...


  11 juli 2015 - Julianapleinconcert Herten
  Naar aanleiding van de prestaties van de Hubertusschool op het Kinjer-OLS in Maasniel heeft de jeugdschutterij tijdens het Julianapleinconcert op 11 juli nogmaals een opgetreden gegeven.

  Fotoverslag (foto's gemaakt door Leon Piels)...


  5 juli 2015 - OLS Maasniel
  Zondag 5 juli heeft de schutterij deelgenomen aan een zeer warme OLS in Maasniel. Bij het schieten heeft het A-zestal de twee korps- en vier kavelrondes alle bölkes afgeschoten. Hierdoor mag de schutterij aanstaande zaterdag 11 juli verder gaan met de kaveling samen met 35 andere schutterijen.

  Videoweergave defilé...

  Fotoverslag...

  Meer informatie + resultaten optocht- en nevenwedstrijden...
  27 juni 2015 - Schietwedstrijd Asenray
  Zaterdag 27 juni heeft schutterij deelgenomen aan een schietwedstrijd in Asenray als voorbereiding op het OLS in Maasniel. Tijdens deze wedstrijd behaalde het A-zestal een tweede plaats en het B-zestal een derde plaats.

  Schietresultaten...


  25 juni 2015 - Kinjer OLS 2015
  Donderdag 25 juni heeft de de Hubertusschool Herten onder begeleiding van de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS in Maasniel.

  Bij de prijsuitreiking zijn de volgende resultaten behaald:
 • Beste trommelkorps - eerste prijs - 748 punten.
 • Beste bielemannen - eerste prijs - 702 punten.
 • Beste tambour-maître - tweede prijs - 683 punten.
 • Mooiste geheel - tweede prijs - 769 punten.
 • Kinderjury mooiste geheel - tweede prijs - 42,31 punten.
 • Mooiste marketentsters - tweede prijs - 715 punten.
 • Beste Bordjesdrager - derde prijs - 753 punten.
 • Beste yell - vijfde plaats (na loting) - 714 punten.
 • Beste vaandeldrager - zesde plaats - 690 punten.
 • Kinderjury beste yell - tiende plaats (na loting) - 35,77 punten.
 • Mooiste koningspaar - vierentwintigste plaats - 675 punten.
 • Beste commandant - vierentwintigste plaats - 681 punten.

 • Het zestal heeft bij het schieten in totaal 32 van de 36 punten raakgeschoten en dit leverde een vijfde plaats op na loting.

  Videoweergave optocht...

  Fotoverslag...(nieuwe foto's toegevoegd van Leon Piels en Fred Vliegen)


     Kinjer OLS 2015
  De schutterij is vorig jaar door de Hubertusschool benaderd om samen te werken voor de deelname van de school aan het Kinjer-OLS in Maasniel.

  Na maanden voorbereiding worden nu nog de laatste werkzaamheden en oefeningen afgerond om op 25 juni deel te nemen aan het Kinjer-OLS. De kinderen hebben een aantal weken exercitie en muziek les gehad op school door leden van de schutterij. Tevens heeft een grote groep kinderen al in schutterslokaal De Tump geoefend met de luchtbuks met het schieten op de "bölkes". Van deze kinderen zal deze week het zestal bekend worden gemaakt die mogen schieten op het Kinjer-OLS.

  Net zoals bij de schutterij is er voor alle deelnemende scholieren een koningsschieten gehouden, geschoten op een vogel, en de winnaars mogen als koning en koningin lopen in de optocht. Inmiddels heeft de loting van de optocht plaatsgevonden en de Hubertusschool zal als 24ste in de optocht deelnemen bij het Kinjer-OLS.


  21 juni 2015 - Bondsschuttersfeest Haelen

  Zondag 21 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest in Haelen. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd heeft het A-drietal: Tijn, Lon en Tom met 44 punten een eerste plaats behaald.

  Uitslagen schuttersfeest...  6 juni 2015 - Maaslandschieten Linne

  Zaterdag 6 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Maaslandschieten in Linne. Tijdens deze wedstrijd heeft het B-zestal een eerste plaats behaald, het A-zestal een tweede plaats en het C-zestal een derde plaats. Tevens heeft de schutterij, na kaveling met de schutterij van Linne, de Maaslandbeker gewonnen vanwege het hoogst aantal punten met het A, B en C zestal.

  Uitslagen Maaslandschieten...  31 mei 2015 - Bondsschuttersfeest Beesel
  Op zondag 31 mei nam de schutterij deel aan het tweede Bondsschuttersfeest te Beesel. Tijdens dit feest was er een eerste prijs voor het mooiste koning, koningspaar en beste commandant. Tevens behaalde bij het schieten met de grote buks het drietal een eerste plaats.

  Uitslagen schuttersfeest...

  Fotoverslag...


  17 mei 2015 - Bondsschuttersfeest Posterholt
  Zondag 17 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het eerste Bondsschuttersfeest van 2015 te Posterholt. Tijdens dit feest heeft bij het luchtbuksschieten voor de jeugd het B-drietal: Brian, Veerle en Tom een eerste plaats behaald en het A-drietal: Tijn, Steffie en Lon een tweede plaats behaald. Tevens was er voor het mooiste koningspaar en beste commandant een een ere-prijs.

  Uitslagen schuttersfeest...     14 mei 2015 - Koningsschieten
  Op donderdag 14 mei heeft de schutterij haar jaarlijkse koningsschieten gehouden. In de ochtend heeft de schutterij de Heilige Mis bijgewoond met een optreden van Percussion Orchestra Ool, waarna 's middags het huidige koningspaar (Josien en Twan) werd opgehaald.

  Na aankomst terug bij schutterslokaal de Tump werden de leden met een jubileum gehuldigd. Voor hun 40-jarig lidmaatschap: Harrie Vossen, Leo van Herten, Henk Verheesen en Leon Verboeket. Voor zijn 25-jarig lidmaatschap: Martijn Vossen.

  Vervolgens kon de wedstrijd beginnen om de koningstitels. Gerard Verkooijen is de nieuwe koning van de schutterij, bij het jeugdschieten met de luchtbuks ging de titel jeugdkoningin naar Nikki Hodzelmans en jeugdkoning naar Joeri de Vreesse. Gerrit van Dongen heeft zicht tot burgerkoning geschoten.

  Fotoverslag...

  Fotoverslag van Cord Beckmann...     14 mei 2015 - Koningsschieten  Op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, houdt de schutterij haar jaarlijkse koningsschieten. In de ochtend zal de schutterij de Heilige Mis bijwonen met een optreden van Percussion Orchestra Ool, waarna 's middags het huidige koningspaar wordt opgehaald.

  Rond 15.30 na aankomst bij schutterslokaal de Tump zullen vervolgens de jubilarissen worden gehuldigd. Hierna zullen de wedstrijden starten voor de burgerkoning en met de luchtbuks voor jeugd-koning/koningin. Tenslotte zal de strijd beginnen om de nieuwe koning van de schutterij.

  Na het bekend worden van alle koningen zullen deze 's avonds worden gehuldigd.  10 mei 2015 - Dekenaal schuttersfeest Linne
  Zondag 10 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het Dekenaal schuttersfeest in Linne. Tijdens dit feest heeft bij het luchtbuksschieten voor de jeugd het drietal: Willem, Lon en Tijn een eerste plaats behaald. Tevens heeft Tijn een tweede prijs behaald als beste bordjesdrager. Verder was er bij het schieten voor het B-zestal een tweede plaats en een derde plaats voor het C-zestal.

  Uitslagen schuttersfeest...


  9 mei 2015 - Concert Percussion Orchestra Ool in Schifflange (Luxemburg)
  Zaterdag 9 mei zal het Percussion Orchestra Ool een concert geven tijdens een muziekfeest in Schifflange (Luxemburg). Dit muziekfeest wordt georganiseerd door Harmonie Municipale Schifflange waar Eric Gherardi, dirigent van het POO, ook lid van is en tevens dirigent van de jeugdharmonie.


  25 april 2015 - H. Kantersbeker schieten
  Op zaterdag 25 april heeft de schutterij haar jaarlijkse H. Kantersbekerschieten gehouden voor de leden. Na een lange en spannende strijd is bij de volwassenen de beker gewonnen door: Bert Leenen met 91 punten en bij de jeugd door: Lon Poulussen met 73 punten.

  Volledige uitslagen...

     12 april 2015 - Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Zondag 12 april werd in Ool de laatste indoor drietal wedstrijd met de luchtbuks voor de jeugd van dit seizoen gehouden, deze keer georganiseerd door de schutterij van Heel. Aan deze wedstrijden hebben verschillende schutterijen deelgenomen (Beesel, Heel, Herkenbosch en Ool).

  Het A-drietal: Lon, Tijn en Steffie heeft met 45 punten een eerste prijs gewonnen en het B-drietal: Veerle, Fenna en Stan heeft de tweede prijs behaald met 41 punten.

  Uitslagen...

     23 april 2015 - Jaarvergadering
  Op donderdag 23 april vindt de jaarvergadering plaats vanaf 20.00 uur in schutterslokaal De Tump. In de nieuwsbrief was eerder vermeld dat deze op 16 april zou plaats vinden, echter op deze dag is een vergadering van de MLSB ingepland en daarom is de jaarvergadering een week opgeschoven.


  11 april 2015 - Opening buiten schietseizoen
  Nadat op 28 maart de wintercompetitie met de luchtbuks is afgesloten, start op zaterdag 11 april het schietseizoen buiten met de grote buks en het jeugdschieten met luchtbuks. De resultaten van de oefenavonden op zaterdag zullen naast de wedstrijden ook dit jaar weer mee tellen voor de Har Helwegen trofee.


  28 maart 2015 - Drietalschieten luchtbuks - kampioen luchtbuksschieten
  Zaterdag 28 maart werd de zesde en laatste drietalwedstrijd gehouden van de wintercompetitie met luchtbuks, hierbij werd geschoten in gemengde drietallen van jeugd en volwassenen. Samen met het resultaat van de vorige wedstrijden is de individuele titel KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015 gewonnen door Leo Huijs met een score van 100%. Ron Puts behaalde de tweede plaats en Roel Metten de derde plaats.

  Bij de jeugd was de eerste plaats voor Steffie van der Sluizen met een score van 97.03%. Clint van den Brekel heeft de tweede plaats behaald en Jacob Vullers een derde plaats.

  Uitslagen wedstrijden...

  Foto's...


     21/22 maart 2015 - NL Doet

  Zaterdag 21 maart stond in het teken van NL doet. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds die in het teken staat van de vrijwilliger. Je kunt je als vereniging aanmelden als je een klus/activiteit hebt waar je vrijwilligers voor nodig hebt.

  Tijdens deze dag hebben we het buitenterrein opgeknapt waarbij we stronken van struiken hebben verwijderd, en vervolgens een nieuwe beukenhaag om het terrein aangelegd. Tevens hebben een aantal vrijwilligers een aantal binnendeuren geschilderd.

  Fotoverslag...


  15 maart 2015 - Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Zondag 15 maart werd er in Beesel een drietal wedstrijd gehouden met de luchtbuks voor de jeugd. Aan deze wedstrijden hebben verschillende schutterijen deelgenomen (Beesel, Heel, Herkenbosch en Ool). Het B-drietal van schutterij van Ool: Veerle, Milan en Jacob heeft de tweede prijs gewonnen met 42 punten en het B-drietal van Ool/Heel: Brian, Mitch en Loet een derde prijs met 40 punten.

  Uitslagen...

     9 maart 2015 - In Memoriam - Theu Leenen
  Met droefheid hebben wij kennis genomen dat onze ere-voorzitter Theu Leenen op 84 jarige leeftijd is overleden. Tjeu was bijna 70 jaar lid van onze vereniging, hiervan heeft hij 34 jaar de functie als voorzitter bekleed.

  Hij was koning in 1958, 1960 en 1971. Jarenlang was hij schutter van het A-zestal en hiermee behaalde hij in 1988 een 3e plaats op het OLS te Grote Brogel. In 1983 won hij het persoonlijk kampioenschap van de MLSB met 278 punten.

  Voor zijn vele verdiensten voor het schutterswezen is Tjeu in 1989 opgenomen als lid van de edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.

  Wij als vereniging zijn er trots op dat we Tjeu als voorzitter maar ook als mens in ons midden hebben gehad. Wij wensen Christien en de rest van de familie de komende tijd veel sterkte toe.

  De uitvaartdienst werd gehouden op vrijdag 13 maart in de H. Michael kerk in Herten.  8 maart 2015 - Ool Muzikaal  Zondag 8 maart organiseerde de schutterij samen met buurtvereniging St. Johannes Nepomucenus in schutterslokaal de Tump voor de tweede maal Ool Muzikaal. Tijdens dit concert waren er optredens van Percussion Orchestra Ool, het Hertens mannenkoor en jeugdfanfare HeMeO.


  Fotoverslag...  28 februari 2015 - Drietalschieten luchtbuks
  Zaterdag 28 februari Gisteren werd de vijfde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met luchtbuks. Deze wedstrijd is met 81 punten gewonnen door het drietal: Leo, Erik en Marc. Een gedeeld tweede plaats met 80 punten was er voor het drietal: Lon, Steffie en Wilbert en voor het drietal: Roger, Ronald en Jan.

  In de tussenstand om het persoonlijk kampioenschap staat Miriam Metten op de eerste plaats, is er een tweede plaats Roel Metten en een gedeelde derde plaats voor Tanja Puts en Roger van den Brekel. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  Uitslagen wedstrijden...

  De laatste wedstrijden in 2015 vinden plaats op: 28 maart.


  31 januari 2015 - Drietalschieten luchtbuks
  Zaterdag 31 januari is de vierde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met luchtbuks, waarbij jeugd en volwassenen aan kunnen deelnemen. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  Deze wedstrijd is na kaveling gewonnen door het drietal: Clint, Roger en Ron. Een tweede plaats was voor het drietal: Tom, Jip en Leo en derde plaats voor het drietal: Ronald, Marc en Erik.

  Uitslagen wedstrijden...

  De volgende wedstrijden in 2015 vinden plaats op: 28 februari en 28 maart.


  11 januari 2015 - Jeugd drietalschieten luchtbuks
  Zondag 11 januari werd er in de Tump een drietal wedstrijd gehouden met de luchtbuks voor de jeugd. Aan deze wedstrijden hebben verschillende schutterijen deelgenomen (Beesel, Heel, Herkenbosch en Ool). Het B-drietal van schutterij van Ool: Anna, Sjoerd en Milan heeft de tweede prijs gewonnen met 38 punten en in de kaveling 14 punten. Het A-drietal bestaande uit: Veerle, Jacob en Milan moest ook kavelen en behaalde uiteindelijk een vierde plaats met 43 punten en in de kaveling 14 punten.

  Fotoverslag...

  Uitslag...

  2014
  2 december 2014 - Drietalschieten luchtbuks
  zaterdag 20 december werd de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met luchtbuks, waarbij jeugd en volwassenen aan kunnen deelnemen. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Ger, Antoinette en Jolanda. Een tweede plaats was er voor: Jacob, Jacq en Eva en derde plaats voor: Clint, Ron en Roger.

  Uitslagen...

  De volgende wedstrijden in 2015 vinden plaats op: 31 januari, 28 februari en 28 maart.


  29 november 2014 - Drietalschieten luchtbuks
  zaterdag 29 november was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie met luchtbuks, waarbij jeugd en volwassenen aan kunnen deelnemen. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Mitch, Roel en Antoinette. Een tweede plaats was er na kaveling voor het drietal: Tom, Lon en Wilbert en derde plaats voor het drietal: Clint, Roger en Ron.

  Uitslagen...

  De volgende wedstrijd van 2014 vindt plaats op: 20 december.


  25 oktober 2014 - Drietalschieten luchtbuks
  Op zaterdag 25 oktober is weer gestart met de wintercompetitie luchtbuks schieten, waarbij jeugd en volwassenen aan kunnen deelnemen. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal: Jip, Tom en Leo. Voor de tweede en derde plek moest er een aantal kavelrondes de beslissing brengen en uiteindelijk werd het drietal: Clint, Ron en Roger tweede en het drietal: Mitch, Roel en Ronald derde. Tijdens de eerste wedstrijd hebben in totaal 5 schutters alle punten afgeschoten.

  Uitslagen...

  De volgende wedstrijden van 2014 vinden plaats op: 29 november en 20 december.


  25 oktober 2014 - Wintercompetitie drietalschieten luchtbuks
  Op zaterdag 25 oktober start weer de wintercompetitie luchtbuks schieten, waarbij jeugd en senior schutters aan kunnen deelnemen. De schutter die aan het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2015.

  De volgende wedstrijden van 2014 vinden plaats op: 29 november en 20 december.

  Uitslagen seizoen 2013-2014...


  4 oktober 2014 - Har Helwegen trofee
  Dit jaar is er een start gemaakt met een schietwedstrijd met als doel om op het einde van het seizoen een club kampioen te hebben. Alle wedstrijden (m.u.v. OLS) en oefenavonden tellen mee. Na de wedstrijd om het persoonlijk kampioenschap van de MLSB kon de eindstand worden opgemaakt en is Erik Vogels de eerste winnaar van de Har Helwegen trofee.
  volledige uitslag...


  13/14 september 2014 - MLSB persoonlijk kampioenschap Maasniel
  Zaterdag 13 en zondag 14 september hebben de schutters deelgenomen aan het MLSB persoonlijk kampioenschap te Maasniel. Bij het luchtbuks schieten voor de jeugd heeft Lon Poulussen een eerste plaats behaald met 85 punten. Bij de volwassen was er in de B-klasse met 111 punten een vierde plaats voor Erik Vogels en met 54 punten een negende plaats voor Jan van Herten. In de C-klasse heeft Antoinette Poulussen met 12 punten een achtste plaats behaald.

  volledige resultaten...

  Fotoverslag...

  7 september 2014 - Dörpssjöttersfees
  Zondag 7 september organiseerde de schutterij het jaarlijkse dorpsschieten oftewel: "Dörpssjöttersfees". Het team: ZMK Kanters heeft de Wisselbokaal gewonnen voor het winnende zestal. Winnaar bij de drietallen werd: ZMK Kanters, de individuele winnaar bij de jeugd was Lon Poulussen en winnaar bij de jeugd drietallen was het team: Vraagteken.

  Meer uitslagen...

  Fotoverslag...

  7 september 2014 - Dörpssjöttersfees
  Zondag 7 september organiseert de schutterij vanaf 14.00 uur bij schutterslokaal "De Tump" het jaarlijkse dorpsschieten oftewel: "Dörpssjöttersfees". Verenigingen, bedrijven, families en vriendengroepen kunnen dan met de OLS buks schieten in drietallen of zestallen en strijden voor de prijzen waaronder de Wisselbokaal voor het winnende zestal. Tevens is er voor de jeugd individueel en drietalschieten met de luchtbuks en is er tombolaschieten voor mooie prijzen.

  Meer informatie...

  31 augustus 2014 - Dekenaalschuttersfeest Maasniel
  Zondag 31 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het Dekenaalschuttersfeest te Maasniel. Er werd een eerste plaats behaald voor mooiste koningin en mooiste koningspaar. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd was er een eerste plaats voor het drietal: Tom, Lon en Jip en een derde plaats voor het drietal: Willem, Clint en Steffie.

  Uitslagen schuttersfeest...


  24 augustus 2014 - Bondsschuttersfeest Roggel
  Zondag 24 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het bondsschuttersfeest in Roggel. Tijdens dit feest heeft voor het eerst ons nieuwe koningspaar Josien Kierkels en Twan Poulussen meegelopen en hierbij behaalde Josien een eerste prijs als mooiste Koningin. Bij het luchtbuksschieten voor de jeugd was er een eerste plaats voor het drietal: Tom, Lon en Tijn en een tweede plaats voor het drietal: Willem, Clint en Steffie.

  Uitslagen schuttersfeest...

  Fotoverslag...

  16 augustus 2014 - ABC schieten Melick
  Zaterdag 16 augustus heeft de schutterij met 2 zestallen deelgenomen aan het ABC schieten georganiseerd door Schutterij Broederschap St. Andreas in Melick. Bij deze wedstrijd werd na kaveling door het A-zestal in deze klasse een tweede plaats behaald en voor het B-zestal in deze klasse een eerste plaats.

  Resultaten...


  20 juli 2014 - Vakantie
  De komende 3 weken (26 juli, 2 en 9 augustus) houdt de schutterij zomervakantie en is er geen oefenschieten. Zaterdag 16 augustus is weer de eerste schietwedstrijd te weten het ABC schieten in Melick.


  17 juli 2014 - Huldiging OLS winnaar Maasniel
  Dinsdag 15 juli heeft de schutterij deelgenomen aan de huldiging van OLS winnaar schutterij Sint Urbanus Maasniel. Samen met andere schutterijen van de Midden Limburgse Schuttersbond werd een erehaag gevormd voor het stadhuis in Roermond.

  Fotoverslag...
  12 juli 2014 - Kavelen OLS
  Zaterdag 12 juli heeft de schutterij verder deelgenomen aan met het kavelen op het OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Helaas werd er in de eerste ronde gemist en bleef het resultaat staan op totaal 53 punten.

  Fotoverslag...


  6 juli 2014 - Kavelen OLS
  Zaterdag 12 juli mag de schutterij verder gaan met het kavelen op het OLS in Papenhoven-Grevenbicht. De bus vertrekt om 9.00 's morgens bij clublokaal: café Kanters. Voor supporters die nog mee willen zijn er nog enkele plaatsen vrij, maar dienen zich aan te melden bij voorzitter Wilbert. Om 11.05 begint het kavelen, voor de schutterij op boom 2 rechts.
  6 juli 2014 - OLS
  Zondag 6 juli heeft de schutterij deelgenomen aan het OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Na het meedoen aan de opening en de optocht, hebben Lon en Daphne met 522 punten een eerste prijs behaald als mooiste hofdamesgroep in de categorie nieuwe exercitie ongewapend/gewapend en was er tevens met 552 punten een achtste plaat voor het mooiste koningspaar, Marc en Antoinette. Het A-zestal heeft bij de 2 korpsronden alle bölkes afgeschoten en mag volgende week zaterdag door naar de kaveling. Meer informatie + volledige uitslag optocht en nevenwedstrijden...

  Fotoverslag... (nieuwe foto's toegevoegd)


  26 juni 2014 - Kinjer-OLS
  Donderdag 26 juni hebben de kinderen van basisschool de Stapsteen uit Herten onder begeleiding van de schutterij deelgenomen aan het Kinjer-OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Bij de prijs uitreiking werd een tweede plaats behaald door Willem Maas in de categorie: beste tamboermaitre.

  Fotoverslag (nieuwe foto's toegevoegd)...

  Videoweergave optocht...

  26 juni 2014 - Kinjer-OLS
  Donderdag 26 juni zullen onder begeleiding van de schutterij de kinderen van basisschool de Stapsteen uit Herten deelnemen aan het Kinjer-OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Om deze deelname mogelijk te maken is afgelopen maanden er door moeders van de kinderen en leden van de schutterij hard gewerkt aan het maken van de kleren voor de kinderen en het oefenen van exercitie, muziek en luchtbuks schieten.


  22 juni 2014 - Bondsschuttersfeest Heel
  Zondag 22 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het bondsschuttersfeest te Heel. Tijdens dit schuttersfeest behaalde het A-zestal een gedeelde eerste plaats en was er een gedeelde tweede plaats voor het B-zestal.

  Uitslagen...


  14 juni 2014 - Maaslandschieten
  Op zaterdag 14 juni heeft de schutterij deelgenomen aan het Maaslandschieten bij Sint Martinus in Horn.

  Uitslagen...

  Foto's...


  7 juni 2014 - Erekruis schieten
  Op zaterdag 7 juni organiseerde de schutterij haar jaarlijkse Erekruis schieten voor de leden van de schutterij. Deze wedstrijd is met 53 punten gewonnen door: Robert Helwegen. De drietallen wedstrijd werd gewonnen door: John Metsemakers, Robert Helwegen en Erik Vogels met 36 punten.

  Uitslagen...

  Fotoverslag...


  1 juni 2014 - Koningsschieten
  Op zondag 1 juni organiseerde de schutterij haar jaarlijkse Koningschieten. Josien Kierkels is de nieuwe koningin van de schutterij. Bij het jeugdschieten ging de titel koningin naar Jip Cox en jeugdkoning werd Max Kanters. Leon Nelissen heeft de vogel afgeschoten als burger koning.

  Uitgebreid fotoverslag Koningschieten...

  25 mei 2014 - Bondsschuttersfeest Melick
  Zondag 25 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het bondsschuttersfeest in Melick.

  Uitslagen...

  Fotoverslag...

  Video defilé...
  17 mei 2014 - H. Kantersbeker schieten
  Zaterdag 17 mei heeft de schutterij haar H Kantersbeker georganiseerd. Bij de jeugd werd de trofee gewonnen door Steffie van der Sluizen en bij de schutters werd de beker gewonnen door Erik Vogels.

  Uitslagen...

  Fotoverslag...


   


  1 juni 2014 - Koningsschieten

  In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit jaar het koningsschieten op zondag 1 juni gehouden. Op voorgaande jaren werd deze altijd gehouden op Hemelvaartsdag, echter dit jaar is dit niet mogelijk.  10/11 mei 2014 - Schietwedstrijd en Bondsschuttersfeest Maasniel
  Zaterdag 10 mei en zondag 11 mei heeft de schutterij deelgenomen aan een schietwedstrijd en het eerste bondsschuttersfeest van 2014 in Maasniel.

  Uitslagen...

  Fotoverslag schuttersfeest...


  24 april 2014 - Koninklijke onderscheiding Elly Evers-Zeuren  Donderdag 24 april is Elly Evers-Zeuren benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft dit lintje ontvangen voor de vele inzet voor activiteiten van de schutterij, het bijna 40 jaar collecteren voor tal van charitatieve vereningingen en voor haar voorzitterschap van de Limburgse Vrouwenbeweging.  13 april 2014 - Drietalschieten Roggel

  Zondag 13 maart is in Roggel de vierde drietal wedstrijd gehouden met de luchtbuks voor jeugdleden van verschillende Midden-Limburgse schutterijen (Herkenbosch, Heel, Roggel en Ool). De wedstrijd werd met 45 punten (kaveling 89 punten) gewonnen door het drietal van Ool: Tom, Lon en Tijn.

  Het drietal: Mitch, Jip en Tijn behaalde met 40 een zesde plaats en het drietal: Clint, Brian en Lon behaalde met 39 punten een zevende plaats.  12 april 2014 - Drietalschieten

  Zaterdag 12 april werd de finale wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor jeugd en ouderen. De wedstrijd is gewonnen door het drietal: Dwight, Twan en Bert. De individuele wedstrijd van de competitie is na kaveling gewonnen door Tijn Cox. De tweede plaats is voor Lon Poulussen en derde is Bert Leenen.

  Uitslagen...

  Foto's...  30 maart 2014 - POO slagwerktreffen Geulle
  Zondag 30 maart heeft het Percussion Orchestra Ool deelgenomen aan het slagwerktreffen in Geulle.

  Fotoverslag...


  23 maart 2014 - Drietalschieten Herkenbosch

  Zondag 23 maart is in Herkenbosch de derde luchtbuks wedstrijd gehouden met de luchtbuks voor jeugdleden van verschillende Midden-Limburgse schutterijen (Herkenbosch, Heel, Roggel en Ool). De wedstrijd werd met 45 punten (kaveling 30 punten) gewonnen door het drietal van Ool: Tom, Lon en Tijn.

  Er was een tweede en derde plaats voor de drietallen van Heel. Het drietal: Mith, Brian en Jip behaalde met 42 een achtste plaats en het drietal: Clint, Diego en Tom behaalde met 41 punten een negende plaats.

  Foto verslag drietalschieten...  22 maart 2014 - Drietalschieten
  Zaterdag 22 maart is de vierde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor jeugd en ouderen. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Tijn, Daniek en Emiel.

  Uitslagen...

  Tijdens de wedstrijd wordt er geschoten met drietallen, bestaande uit jeugd en volwassenen. De schutter die aan het einde van de reeks wedstrijden het hoogste aantal punten heeft behaald, wordt de kampioen luchtbuks 2014. De volgende wedstrijden zijn op: 22 maart en 12 april.  16 maart 2014 - Ool Muzikaal

  De schutterij organiseerde in samenwerking met buurtvereniging Sint Johannes Nepomucenus uit Ool een muzikale middag/samen zijn met optredens van: Percussion Orchestra Ool, Les Amis du Bon Coeur en de Main Brass Band.


  Fotoverslag...
  22 februari 2014 - Drietalschieten
  Zaterdag 22 februari is de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor jeugd en ouderen. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Lon, Tom en Leo.

  Uitslagen...

  Tijdens de wedstrijd wordt er geschoten met drietallen, bestaande uit jeugd en volwassenen. De schutter die aan het einde van de reeks wedstrijden het hoogste aantal punten heeft behaald, wordt de kampioen luchtbuks 2014. De volgende wedstrijden zijn op: 22 maart en 12 april.


  25 januari 2014 - Drietalschieten
  Zaterdag 25 januari is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor jeugd en ouderen. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Mitch, Lon en Roel.

  Uitslagen...  19 januari 2014 - Jeugd Drietalschieten

  Zondag 19 januari is in de Tump (organisatie schutterij Heel) de tweede wedstrijd gehouden met de luchtbuks voor jeugdleden van verschillende Midden-Limburgse schutterijen. De wedstrijd werd gewonnen door het drietal van Herkenbosch en er was met 44 punten een tweede plaats voor het drietal van Ool: Tom, Lon en Mitch. De derde plaats was voor het drietal van Heel en het drietal: Tom, Lon en Brian behaalde met 39 punten een zevende plaats.

  Foto verslag drietalschieten...
  11 januari 2014 - Limburgse solisten Kampioenschap Melick
  op het solisten kampioenschap van de LBT district Roermond in Melick heeft Lars Giesbers een tweede prijs behaalt met 74 punten.


  2013
  14 december 2013 - Drietalschieten
  Zaterdag 14 december is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor jeugd en ouderen. De eerste wedstrijd is gewonnen door het drietal: Daniek, Tijn en Emiel.

  Uitslag eerste wedstrijd...


  8 december 2013 - Jeugd Drietalschieten

  Zondag 8 december organiseerde de schutterij een wedstrijd luchtbuks schieten voor jeugleden van diverse Limburgse schutterijen. De wedstrijd werd gewonnen door het drietal van Herkenbosch en de drietallen van Ool behaalden een 4de (Tom, Jip en Mitch) en een 5de plaats (Lon, Tijn en Brian).

  Fotoverslag...  Wintercompetitie Drietalschieten
  Ook deze winter wordt er weer een wintercompetitie luchtbuks gehouden waar jeugd en senior schutters aan kunnen deelnemen. Het reglement is gelijk aan afgelopen jaar d.w.z. het slechtste resultaat (of één afwezigheid) komt te vervallen. De schutter die aan het einde het hoogste aantal punten heeft behaald, is winnaar en wordt KAMPIOEN LUCHTBUKS 2014.

  Tijdens de wedstrijd wordt er geschoten met drietallen, bestaande uit jeugdigen en volwassenen. Er zijn deze winter 5 wedstrijden op de volgende zaterdagen: 14 december, 25 januari 2014, 22 februari 2014, 22 maart 2014 en 12 april 2014

  Uitslagen vorig jaar... + Fotoverslag...


  7 november 2013 - Najaarsvergadering
  Donderdag 7 november houdt de schutterij de najaarsvergadering in schutterslokaal de Tump, aanvang is om 20.00 uur.


  28 oktober 2013 - In Memoriam - Pierre Schreurs
  Met grote droefheid hebben we kennis genomen dat onze oud instructeur Pierre Schreurs is overleden. Pierre was gedurende vele jaren de instructeur van onze drumband en percussiongroep. Tevens was hij de motor van vele creatieve acties in onze vereniging.

  De afscheidsdienst werd gehouden op zaterdag 2 november in "de Ooleander" te Ool.


  22 september 2013 - Dörpssjöttersfees

  Op zondag 22 september organiseerde de schutterij het jaarlijkse dorpsschieten. Het Dörpssjöttersfees is een jaarlijkse schietwedstrijd voor verenigingen, bedrijven, families, vrienden etc. voor zestallen, drietallen en jeugdschieten.

  Winnaar bij de zestallen is het team: Zondag Morgen Kloekers, bij de drietallen: Maurice Hannen, Huib Hammer en John Metsemakers, bij de jeugddrietallen: Lon Poulussen, Tom Helwegen en Lieke van Vlodrop en jeugd individueel: Tijn Cox.

  Meer uitslagen...

  Fotoverslag...  10 september 2013 - Plaatsen geluidskappen Kogelvanger
  Dinsdag 10 september zijn de geluidskappen geplaats op de kogelvanger zodat er minder geluidshinder is tijdens het schieten.

  Fotoverslag...


  7/8 september 2013 - Schutter van het Jaar in Maasniel


  Zaterdag 7 september werd bij Sint Urbanus Maasniel de schutter van het jaar verschoten. Beste schutter van de schutterij was Erik Vogels met 41 punten, tweede Leo Huijs met 36 punten en derde Leon Verboeket met 25 punten.


  Op zondag 08 september werd het persoonlijk kampioenschap voor jeugdschutters gehouden met de luchtbuks. Tijn Cox heeft met 97 punten een eerste prijs behaald.

  Uitslagen... + Fotoverslag...  1 september 2013 - Dekenaal schuttersfeest Herkenbosch  Zondag 25 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het Dekenaal schuttersfeest in Herkenbosch. Lars Giesbers heeft een eerst plaats behaald bij de solisten wedstrijd en het jeugddrietal: Lon, Daphne en Tijn een eerst plaats en het drietal Tom, Jordy en Jip derde plaats bij het luchtbuks schieten. Verder was er nog een eerste plaats voor de beste: commandant, tamboermaitre, vaandeldrager, defilé en mooiste hofdames.

  Meer uitslagen... + Fotoverslag...  22 september 2013 - Dörpssjöttersfees


  Op zondag 22 september organiseert de schutterij het jaarlijkse dorpsschieten.


  Het Dörpssjöttersfees is een jaarlijkse schietwedstrijd voor verenigingen, bedrijven, families, vrienden etc. voor zestallen, drietallen en jeugdschieten voor diverse prijzen.


  Tevens vindt er een tombola schieten plaats, hetgeen betekent dat eenieder die drie punten schiet een lotnummer ontvangt. Voorafgaande aan de prijsuitreiking zullen de prijzen gekoppeld aan de lotnummers worden verloot.


  Meer informatie...  25 augustus 2013 - Bondsschuttersfeest Herkenbosch
  Zondag 25 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest in Herkenbosch. Lars Giesbers heeft een tweede plaats behaald bij de solisten wedstrijd en het jeugddrietal: Lon, Daphne en Tijn een derde plaats bij het luchtbuks schieten. Uitslagen... + Fotoverslag...


  10/11 augustus 2013 - Maaslandschieten / Bondsschuttersfeest Brachterbeek


  In het weekeinde van 10/11 augustus heeft de schutterij deelgenomen aan het tweede wedstrijd van het Maasland schieten en het Bondsschutterstfeest in Brachterbeek met het eerste uittreden van het nieuwe koningspaar: Marc Poulussen en Antoinette Poulussen.

  Lars Giesbers heeft een eerste plaats behaald als solist in de jeugddivisie. Tijdens het luchtbuks schieten voor de jeugd heeft het drietal: Daphne, Lon en Tijn een eerste plaats behaald.

  Resultaten... + Fotoverslag (nieuwe foto's geplaatst)...  30 juli 2013 - In Memoriam - Chrit Geerlings  Met droefheid hebben wij kennis genomen dat ons lid Chrit Geerlings op 70 jarige leeftijd is overleden. Chrit was 60 jaar lid van onze vereniging en lid van het winnend OLS zestal van 1975. We verliezen in hem een zeer betrokken en gewaardeerd lid. Chrit was koning in de jaren 1965/1966/1973/1992. Thans was Chrit ongeüniformeerd waarbij hij de laatste jaren ervoor zorgde dat er voldoende latten met bölkes klaarstonden, zodat er geschoten kon worden.

  De crematieplechtigheid vond plaats op maandag 5 augustus in het crematorium Tussen de Bergen.  7 Juli 2013 - OLS Stramproy
  Op het OLS te stramproy heeft Lon Poulussen als bordjesdrager een 7e plaats behaald. Meer uitslagen...


  7 juli 2013 - OLS Stramproy
  Zondag 7 juli zal de schutterij deelnemen aan het OLS te Stramproy. Het vertrek met de bus is om 11.00 uur v.a. café Kanters en indien er nog plaats is kunnen supporters die mee willen gaan zich bij aanmelden kan bij Wilbert Poulussen. Meer informatie...


  3/4/5 juli 2013 - Oefenschieten OLS
  Op 3/4/5 juli gaat het A-zestal oefenschieten als voorbereiding op het OLS in Strampoy. Dit schieten zal plaats vinden in Wessem en Asenray omdat hier ook in de vrij lucht geschoten kan worden.


  3 juli 2013 - In Memoriam - Annie van Herten
  Met droefheid hebben wij kennis genomen dat ons lid Annie van Herten op 77 jarige leeftijd is overleden. Annie was 29 jaar steunend lid van onze vereniging.

  De uitvaartdienst werd gehouden op woensdag 10 juli in de H. Michaëlkerk te Herten.


  29 juni 2013 - Oefenschieten OLS
  Zaterdag 29 juni is er voor de schutters een westrijd bij schutterij Sint Martinus in Asenray, dit als oefening op het OLS van Stramproy - aanvang 14.00 uur.


  29 juni 2013 - Julianapleinconcert Percussion Orchestra Ool
  Zaterdag 29 juni heeft het Percussion Orchestra Ool deelnemen aan het Julianapleinconcert in Herten. Fotoverslag...


  22 juni 2013 - Erekruis schieten
  Zaterdag 22 juni heeft Bert Leenen het jaarlijkse Erekruis schieten gewonnen (gehouden samen met schutterij Sint Anna op het schietterein in Merum). Tijdens deze dag stond er een harde wind en hierdoor was de wedstrijd om het Ere-kruis al na 7 ronden beslist. Uitslag... + fotoverslag...


  15 juni 2013 - H. Kantersbeker schieten
  Zaterdag 15 juni heeft Marc Poulussen de wedstrijd om de H. Kantersbeker gewonnen en bij de jeugd werd deze gewonnen door Dwight Leenen. Fotoverslag... + uitslag...  7/8/9 juni 2013 - Bondsschuttersfeest Ool
  In het weekeinde van 7, 8 en 9 juni organiseerde de schutterij het 290ste bondsschuttersfeest van de Midden Limburgse Schuttersbond Roermond. Meer informatie...
  Fotoverslag van het weekend met de huldiging van de jubilarissen op vrijdag, Maaslandschieten / buuteavond op zaterdag en het Bondschuttersfeest op zondag.  De openingsschoten op het bondsschuttersfeest werden gedaan door waarnemend burgemeester Cammaert en OLS federatiepresident Ger Koopmans.


  7/8/9 juni 2013 - Bondsschuttersfeest Ool
  In het weekend van 7,8 en 9 juni organiseerde de schutterij het 290ste bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schuttersbond Roermond. Op zaterdag 8 juni is er een Buutte/Tonpraters avond. Meer informatie Bondsschuttersfeest...


  29 mei 2013 - In Memoriam - Har Helwegen

  Met droefheid hebben wij kennis genomen dat ons lid en buksemeester Har Helwegen is overleden. Har was sinds 1974 lid, Koning in 1982 en buksemeester van onze vereniging. In hem verliezen we een zeer gewaardeerde kracht en zullen hem zeker missen. De uitvaartplechtigheid heeft plaats gevonden op maandag 3 juni in de kerk van de H. Michaël te Herten.

  26 mei 2013 - Bondsschuttersfeest Beegden
  Zondag 26 mei heeft de schutterij deelgenomen aan het Bondsschuttersfeest van het St. Sebastianusgilde in Beegden. Resultaten...


  15 mei 2013 - Verplaatsing kogelvanger
  Op woensdag 15 mei is de kogelvanger bij schutterslokaal "De Tump" verplaatst i.v.m. de bouw van de huizen van Oolderveste. Fotoverslag... + filmweergave verplaatsing... Op dinsdag 21 mei zijn de kogelvangbakken terug geplaatst en de aanlegpalen op op de juiste plaats gezet: fotoverslag...


  9 mei 2013 - Koningsschieten
  Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) organiseerde de schutterij haar jaarlijkse Koningschieten. Marc Poulussen is de nieuwe koning van de schutterij. Meer informatie... en fotoverslag...


  27/28 april 2013 - Persoonlijk kampioenschap der beide Limburgen
  Zaterdag 27 april heeft de schutterij met een 9-tal schutters meegedaan om de strijd: Persoonlijk kampioenschap der beide Limburgen. Na een aantal afvallers op de zaterdag gingen de volgende drie schutters op zondag 28 april door met de kaveling: Bert Leenen, Leo Huijs en Erik Vogels. Bert is al beste van de schutterij geeindigd op plaats 30 met een totaal aantal van 156 punten. Uitslagen... + fotoverslag...


  12 april 2013 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 12 april is de laatste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie van 2012/2013 met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Winnaar van de individuele wedstrijd is Wilbert Poulussen, de tweede plaats voor Tijn Cox en de derde plaats voor Leo Huijs. Uitslag wedstrijden... + fotoverslag...  13 april 2013 - Start oefenschieten grote buks
  Zaterdag 13 april begint de schutterij weer met de oefenschieten met de grote buks op de kogelvanger. Aanvang is om 19.00 uur.


  4 april 2013 - Jaarvergadering
  Donderdag 4 april om 20.00 uur zal de jaarvergadering van de schutterij worden gehouden in schutterslokaal De Tump. De leden hebben inmiddels de agenda/notulen en jaaroverzicht ontvangen.


  22 maart 2013 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 22 maart is de voorlaatste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Na kaveling heeft het drietal van Lon, Daphne en Emiel deze avond gewonnen. Uitslag wedstrijden en tussenstand persoonlijke titel...

  De laatste wedstrijden vindt plaatst op: vrijdag 12 april. Na deze wedstrijd worden de winnaars van de individuele titel gehuldigd.


  5 maart 2013 - Start deelname Kinjer OLS
  Komende weken gaan de Hertense basisscholen samen met de schutterij van start om deel te kunnen nemen aan het Kinkjer OLS van 2013 in Stramproy. Door het lage aantal aanmeldingen zal dit jaar niet worden deelgenomen aan het Kinjer OLS.


  22 februari 2013 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 22 februari is de vierde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Het drietal Wilbert, Martin en Antoinette heeft deze avond gewonnen. Uitslag wedstrijden en tussenstand persoonlijke titel...


  11 januari 2013 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 11 januari is de derde wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Het drietal van Daniek ,Tijn en Wilbert heeft deze wedstrijd gewonnen. Uitslag wedstrijden en tussenstand persoonlijke titel...


  2012
  29 december 2012 - Muzikaal Eindejaarstreffen
  Zaterdagavond 29 december organiseert de schutterij een eindejaarstreffen met onder andere een concert van het Percussion Orchestra Ool.


  Film OLS 1976
  Er is een film toegevoegd aan de website over het OLS georganiseerd in 1976. Zie ook...


  30 november 2012 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 30 november is de tweede wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Het drietal van Tijn , Daniek en Emiel heeft deze avond gewonnen. Uitslag wedstrijden...


  10 november 2012 - In Memoriam - Pierre (Simon) Vossen

  Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Pierre Vossen, een zeer gewaardeerd lid en voormalig bestuurslid van de schutterij.
  Pierre was meer dan 60 jaar lid van de vereniging en één van de schutters van het winnend zestal van het OLS in Oirsbeek in 1975.

  De uitvaartdienst werd gehouden op vrijdag 16 november in de H. Michaëlkerk te Herten.  26 oktober 2012 - Luchtbukswedstrijd
  Vrijdag 26 oktober is de eerste wedstrijd gehouden van de wintercompetitie met de luchtbuks voor de jeugd- en seniorleden. Deze wedstrijd is gewonnen door het drietal: Tom Beckers, Lon Poulussen en Jan van Herten.


  18 september 2012 - In Memoriam - Herman Theunissen
  Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Herman Theunissen, een zeer gewaardeerde lid en oud bestuurslid van de schutterij.

  De uitvaartdienst wordt gehouden op maandag 24 november in de H. Michaëlkerk te Herten.


  8/9 september 2012 - MLSB schutter van het jaar
  Tijdens het MLSB schutter van het jaar zijn de volgende resultaten behaalt:
  Kyra Eggels - eerste plaats jeugdklasse met 36 punten;
  Ger Verstegen - derde plaats in de A-klasse en vijfde plaats totaal met 260 punten;
  Erik Vogels - derde plaats in de B-klasse met 92 punten;
  Tom Beckers - derde plaats bij het jeugdschieten met de luchtbuks.
     © Schutterij St. Michaël - laatst bijgewerkt: 18 juni 2024